Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Dode pixel op CCD?

4 antwoorden
  • Hoi, Bij het bekijken van een aantal recente foto's, gemaakt met mijn Canon Powershot A60, zag ik een heel klein stipje. Sterk uitvergroot ziet het er zo uit: [img:c4679407e7]http://members.home.nl/mark.veldhuis/pixel.jpg[/img:c4679407e7] Is dit nu een typisch gevalletje dode pixel (op de CCD), of is er wat anders aan de hand? Vuiltje op de CCD misschien?
  • dit zou een dode pixel kunnen zijn of een hot pixel. Als ie niet altijd tevoorschijn komt is het een hot pixel ter info : je kunt je cam niet in garantie brengen voor enkele dode pixels, de makers van digicams dekken hun in met een marge, bv voor een 4Mp camera zou dit kunnen zijn dat je cam pas kapot of niet goed verklaard wordt vanaf 10 dode pixels, en dit is echt veel.
  • het schijnt dat ze in de firmware van de camera pixels kunnen uitschakelen, en de kleur wordt dan geinterpoleerd door de camera. Informeer gewoon bij de leverancier en/of fabrikant.
  • [quote:f55a30f084="NoepZor"]het schijnt dat ze in de firmware van de camera pixels kunnen uitschakelen, en de kleur wordt dan geinterpoleerd door de camera. Informeer gewoon bij de leverancier en/of fabrikant.[/quote:f55a30f084] idd, dit noemen ze mappen. Echter, dit gebeurd bijna alleen maar bij DSLR's , voor een consumentencamera gaan ze waarschijnlijk hun hand niet omdraaien, maar je weet nooit

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.