Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

router stuk

6 antwoorden
  • Op 5 september 2002 kocht ik een Sitecom XDSL broadband router. Kostte toen 84 euro exclusief btw. Nu is-tie stuk. Natuurlijk is de garantieperiode al voorbij, maar kan ik nu toch (een gedeelte van) mijn aankoopbedrag terugvragen bij de leverancier? Zo ja, wat is redelijk?
  • Kan zo ff geen bron vinden.... maar ik meende dat Sitecom de klant langer garantie geeft dan 2 jaar. Neem anders ff contact met ze op zonder je klacht te noemen, en vraag om de garantievoorwaarden.
  • Ok
  • Het is een veel voorkomend misverstand dat na het verstrijken van de garantieperiode de klant geen enkele recht meer heeft. De Nederlandse wet, en die gaat VOOR en BOVEN alles wat een fabrikant/leverancier in zijn voorwaarden zet, geeft een gemiddelde levensduur van een elektronisch apparaat. Als een klant mag verwachten dat zijn apparaat 8 jaar meegaat en het is na 4 jaar volledig kaduuk, heb je recht op de helft van de -redelijke- reparatie of vervangingskosten Dit kun je altijd aanvoeren. Wet is wet, wat de fabrikant ook zegt. Probleem is dat als je je gelijk niet krijgt, het vaak te hoge kosten met zich meebrengt om het te halen. Wat vaak werkt is even een zakelijke, niet onvriendelijke, maar wel dringende brief sturen met genoemd wetsprincipe als je mondeling geen gelijk krijgt. Wat de geplande levensduur van een router is weet ik niet, maar meer dan 3 jaar lijkt me waarschijnlijk. Bel even de consumentenbond of laat iemand dat doen die daar lid van is.
  • Bedankt voor je reactie. Denk je niet dat men op dit forum veel beter op de hoogte is van de levensduur van een router dan bij de consumentenbond?
  • [quote:2d877269d8="Hubaki"]Bedankt voor je reactie. Denk je niet dat men op dit forum veel beter op de hoogte is van de levensduur van een router dan bij de consumentenbond?[/quote:2d877269d8] Jawel, maar de Consumentenbond staat redelijk 'hoog' aangeschreven, en een fabrikant weet dat zij de middelen hebben om het te winnen. Je kunt moeilijk verwijzen naar een forum op internet (waar ze natuurlijk wel veel verstand hebben).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.