Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PDA aansluiten op USB GPS?

None
9 antwoorden
 • Ik heb sinds enige tijd een Axim X30 PDA. Ik werk hier tevreden mee. Ik sluit deze met een USB kabeltje aan op mijn PC.

  Onlangs heb ik via ebay in Amerika een GPS ontvanger gekocht met USB aansluiting. Ik dacht die kan ik dan mooi op elkaat aansluiten en als navigatie systeem gebruiken.

  Helaas een misrekening. Ik zit nu met twee USB apparaten opgescheept. Beide kan ik prima op een PC aansluiten en werken dan perfect. Maar niet op elkaar. Is er geen manier om dit toch voor elkaar te krijgen.

  Ik zit te deneken aan het doorknippen van de USB kabels en ze dan via een omweg met elkaar te verbinden. Een usb bestaat uit twee aders (zwart en rood) + en - voeding en twee aders (wit en groen) voor de signalen. Ik zat dus te denken aan een externe voeding voor biede, aan te suilten op de rood en groene draad. En de twee witte en de groene aan elkaar voor de signalen.

  Zou dit gaan werken? (ik heb het al even geprobeerd maar nog zonder succes)

  Wie weet raad?
 • Kun je dat GPS ding niet op je PDA aansluiten met USB zoals het hoort of kun je m wel aansluiten via USB maar werkt het niet? En ik zie het nut van zelfs een USB kabel bouwen (als het al zou werken en dan ook nog eens met een externe voeding?) maargoed :D USB kabels in alle maten en vormen zijn voor een paar eurie te koop dus…….
 • Het probleem is dat ik nu twee apparaten heb met beide dezelfde usb connector (2 mannetjes zeg maar). Die kan ik dus prima aansluiten op de PC (vrouwtjes connecor) maar niet op elkaar.

  Dat is dus de reden dat ik aan een zelfbouw kabeltje zit te denken
 • Voor zover ik weet is dat nog niet mogelijk met de huidige usb standaard.
 • Onmogelijk is het niet echt.
  Om precies te zijn zou je pda het 'usb-host' spul moeten ondersteunen.

  Volgens de massa-test van pda's in C!T zijn er enkelen die dat doen.
  AFAIK was dat beperkt tot de mogelijkheid om muizen, toetsenborden, etc. aan te sluiten.

  Als je een GPS-antenne/ontvanger op je pda wilt aansluiten dan zal dat in de meeste gevallen via het geheugenkaartslot gaan en dus niet via usb.
  Er bestaan ook antennes die via bluetooth werken …

  // bdegroot
  usb is meer dan een paar draadjes op wat connectors ;)
  Dat gaat dus zeker niet lukken. Je zit dus nu inderdaad met een overbodige gps-ontvanger die je alleen op je pc/laptop kunt aansluiten.

  // – edit –
  Ik lees net op Tom's Hardware dat usb-host idd door deze pda lijkt te worden ondersteund.
  Dus wellicht dat je handleiding op dat gebied kan uitleggen welke usb-apparaten dan wel kunnen worden aangesloten …
 • [quote:5bb09102b7="bdegroot"]Ik zit te deneken aan het doorknippen van de USB kabels en ze dan via een omweg met elkaar te verbinden. Een usb bestaat uit twee aders (zwart en rood) + en - voeding en twee aders (wit en groen) voor de signalen. Ik zat dus te denken aan een externe voeding voor biede, aan te suilten op de rood en groene draad. En de twee witte en de groene aan elkaar voor de signalen.

  Zou dit gaan werken? (ik heb het al even geprobeerd maar nog zonder succes)

  Wie weet raad?[/quote:5bb09102b7]
  Dat kan idd, en zou gewoon moeten werken.

  Trouwens, je moet wel beter je best doen om te schrijven, er zitten een hoop spelfouten in je post.
 • Nou vooruit, ik zal mn best doen he, even alle stokheid op een gekje.

  Voor zover ik weet zijn alle PDA of handheld MS Devices uitgerust met een 'native USB' port. Dat wil zeggen dat de er via de USB alleen opdrachten uitgevoerd kunnen worden die door de apparaten waaraan de USB port bevestigd is gegeven zijn. Een (USB)GPS ontvanger geeft opdrachten in de zin van de actuele locatie/plaats bepalingen aan de PDA (in dit geval) Dit gaat dus van zn lang-zal-ze-leven niet werken op een PDA, omdat die gewoonweg zo`n 'native USB' aan boord heeft.
 • [quote:d558d31f9d]Het probleem is dat ik nu twee apparaten heb met beide dezelfde usb connector (2 mannetjes zeg maar). Die kan ik dus prima aansluiten op de PC (vrouwtjes connecor) maar niet op elkaar.[/quote:d558d31f9d]

  Ehm, ja, dan heb je een redelijke kans dat je een of beide apparaten opblaast. USB is zo ontworpen dat je altijd een host en een client hebt, een combinatie van die twee is niet mogelijk. je hebt daarom bij usb kabels ook USB-A (voor de host) en USB-B (voor de client) connectors. USB-A <-> USB-A kabels worden wél gemaakt maar zijn illegaal (dwZ: ze mogen niet met het usb logo verkocht worden, omdat je hiermee moederborden op kunt blazen…)

  Als je PDA een USB HOST controller heeft kan het wél, maar deze zal dan een USB-A aansluiting moeten hebben.
 • [quote:508cbe5e17="bdegroot"]Onlangs heb ik via ebay in Amerika een GPS ontvanger gekocht met USB aansluiting. Ik dacht die kan ik dan mooi op elkaat aansluiten en als navigatie systeem gebruiken.

  Zou dit gaan werken?[/quote:508cbe5e17]


  Kort gezegd : [b:508cbe5e17]nee ![/b:508cbe5e17]

  En waarom dan niet :

  PDA`s hebben door hardwarematige-beperkingen altijd een slave/native USB port. Een aangezien je voor een USB GPS Ontvanger een ander soort USB port nodig hebt om te werken, gaat het niet lukken.

  Nu kan ik erop wachten dat er reacties komen van mensen die [i:508cbe5e17]mij[/i:508cbe5e17] gaan vertellen dat het wel kan, en dat zij het zelf ook gebruiken, dus ik zal die ene (lees:ene, nogmaals:ene) mogelijk oplossing voor dit probleem ook posten.

  Het kan, maar dan alleen als de fabrikant van de GPS ontvangenr speciale drivers geschreven heeft om de ontvanger met PDA-USB te laten werken. Maar dit hele verhaal gaat alleen op als je een PDA hebt met Windows CE of met (door mij erg geliefde) linux als besturingssysteem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.