Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Cartridge Dell A 920 indentiek aan Lexmark ??

Anoniem
inktvis
8 antwoorden
 • De dell cartridges voor b.g. printer zijn vreselijk duur. Ik weet dat Lexmark de maker is, maar weet iemand toevallig het typenummer van de Lexmark printer die identiek is aan die Dell A 920. Aan de Lexmark cartridges kan ik goedkoper aankomen, daarom deze vraag. De Dell cartridges kun je alleen maar bij Dell kopen.
 • Volgens http://www.printcartridge.net/acatalog/DELL_Ink_Cartridges__Or_an_alternative_at_least___.html moet je deze cartridges hebben:

  Lexmark No 17 Black
  Lexmark No 27 Colour
 • Die boel is uit den treure beveiligd. Best mogelijk dat het niet gaat werken, ook al zijn ze identiek.
 • Hm ik lees idd dat er enigszins geknutseld moet worden aan de cartridges, het kapje ofzo verwisselen… zijn hier geen b-merk cartridges voor te krijgen zoals die voor andere printers op de markt zijn?
 • Het klinkt allemaal heel moeilijk maar…
  het is niet meer dan de bevestigingkap van de cartridge met een mesje los te snijden (vaak na 1 kant los te hebben laat het kapje al los) en dan het kapje, wat eerst verwijderd is van de dell cartridge, op de cartridge te leggen en te bevestigen met een stukje plakband. Het is niet meer en niet minder. Ook kunnen de cartridge's bijgevuld worden of je zou ze zelf kunnen vullen, wat nog weer een stuk goedkoper is.

  suc6
 • Dus eigenlijk gewoon losse inkt kopen en de dell cartridges bij het kapje open snijden, vullen en weer dichtmaken. Thats all?
 • de zwarte patroon hoeft voor het vullen niet eens losgesneden te worden, deze kun je vullen door met een klein boortje het luchtgat, welke zich boven op de kap zit, op te boren om er met een naald bij te kunnen.

  De kleuren patroon moet je wel ontdoen van het kapje om te kunnen zien welke kleur waar moet komen.

  suc6
 • Heb ook normaal Dell 920 cartridges nodig…, maar ben beter af met de Lexmark 16 voor zwart en 26 voor kleur voor zowat dezelfde prijs (v/e Dell) als je ze gewoon in een winkel haalt.
  De 17 en 27 zijn identiek aan de 16 en 26 maar hebben bijna 30% of 40% minder inkt als de 16 en 26 en zijn daardoor dan ook wat goedkoper.

  In de Dell cartridges zit ook veel minder inkt in dan in de Lexmark 16 en 26.
  De inktmeter van de Dell-printer geeft al een hele tijd (paar weken) aan dat beide leeg zijn maar we printen nog elke dag gewoon vrolijk door (uiteraard geen CD- of DVDhoesjes natuurlijk…).
  Heb natuurlijk voor de zekerheid wel van beide een reserve klaar liggen, maar tot nu geen spoor van wazig wordende prints of zo.

  Deze zelf vullen heb ik nog niet geprobeerd…., (wel van andere als HP en Canon.., en dat ging wel goed)

  Grtz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.