Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

batterij met kuren

12 antwoorden
 • Voor een Toshiba T8000 laptop gebruik ik oplaadbare batterijen, Li-ion, 3750 mAh, model no PA2510U. Normaal laden de batterijen door tot ze vol zijn (100%) en de LED blijft branden ten teken dat de batterij gekoppeld is. Echter, één batterij heeft kuren: hij kan worden geladen tot ca 25% (wat goed is voor ca 1 uur gebruik volgens de meter). Echter het opladen gaat niet van harte: het LED van laden werkt niet altijd. Dit kan verholpen worden door de batterij even los te koppelen en dan weer te koppelen. Na laden (tot 20-25% volgens de energie-meter) stopt het laden en gaat het LED uit. Ontkoppelen en weer koppelen geeft nog een percent meer lading, en weer een percent tot het hele systeem stopt. Dit is vreemd voor deze batterij, lijkt mij. Is hier wat aan te doen?
 • stop de accu na het laden in de koelkast . dan weer doorladen
 • Wat is de leeftijd van de batterij? Naarmate de batterij/accu ouder wordt, of meer geladen/ontladen wordt, neemt de werkingsduur af. Zijn de contactpunten niet geoxideerd? Als de contactpuntjes oxideren en daardoor misschien slecht tot geen contact maken. Kwestie van lichtjes schuren met fijn schuurpapier.
 • [quote:c50ed70d6e="plextor"]stop de accu na het laden in de koelkast . dan weer doorladen[/quote:c50ed70d6e] Batterij is niet echt warm. Hoe lang in de koelkast? Zal ik doen en laten weten of het hielp.
 • [quote:f61013839e="Mitsu"]Wat is de leeftijd van de batterij? Zijn de contactpunten niet geoxideerd?[/quote:f61013839e] Leeftijd onbekend. Zal contactpunten lichtjes opschuren. ........ Geen effect waargenomen. Batterij stopt laden en wordt dan ook niet (meer) gevonden in het Configuratiescherm/Power Options.
 • In zo'n geval denk ik eerder dat de electronica voor het opladen niet helemaal fris is. Kan je het testen met een andere accu?
 • [quote:fa2765c49f="ldej24"][quote:fa2765c49f="plextor"]stop de accu na het laden in de koelkast . dan weer doorladen[/quote:fa2765c49f] Batterij is niet echt warm. Hoe lang in de koelkast? Zal ik doen en laten weten of het hielp.[/quote:fa2765c49f] Een nachtje in de vriezer is wel genoeg ;) [edit]Het moet een vriezer zijn, geen koelkast[/edit] :D
 • [quote:ecdf456346="Comp-Freak"]In zo'n geval denk ik eerder dat de electronica voor het opladen niet helemaal fris is. Kan je het testen met een andere accu?[/quote:ecdf456346] Andere accu laadt normaal. Kan er iets mis zijn met de electronica van/in de accu.
 • [quote:01344ba8c3="ldej24"][quote:01344ba8c3="Comp-Freak"]In zo'n geval denk ik eerder dat de electronica voor het opladen niet helemaal fris is. Kan je het testen met een andere accu?[/quote:01344ba8c3] Andere accu laadt normaal. Kan er iets mis zijn met de electronica van/in de accu.[/quote:01344ba8c3]dat kan . er zit een hitte sensor in . die afslaat bij een bepaalde temp. dus koud maken dan weer laden etc etc
 • [/quote]dat kan . er zit een hitte sensor in die afslaat bij een bepaalde temp. dus koud maken dan weer laden etc etc[/quote] Koud maken is de ijskast of het vriescompartiment?
 • [quote:5bb7a8bf36="ldej24"][/quote:5bb7a8bf36]dat kan . er zit een hitte sensor in die afslaat bij een bepaalde temp. dus koud maken dan weer laden etc etc[/quote] Koud maken is de ijskast of het vriescompartiment?[/quote] ik denk gewoon in de koelkast . wel de accu droog maken als je hem wil gebruiken
 • [/quote]dus koud maken dan weer laden etc etc[/quote] Na een nacht in de ijskast (5C), geen verschil. Wat mij bevreemdt is dat de Power Meter 'Unknown remaining' geeft terwijl de batterij voor de voeding van de computer zorgt. Dit zou er op kunnen wijzen dat de sensor van/in de batterij niet werkt naar behoren. Is daar wat aan te doen?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.