Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ervaringen met logitech mx1000 lasermuis

Anoniem
kid jansen
18 antwoorden
 • Ik ben van plan om de logitech mx1000 lasermuis aan te schaffen, ik wil echter eerst graag weten hoe de ervaringen zijn met die muis.
  Ik heb nu een simpele optische logitech muis met een draadje, en er zijn drie dingen die mij irriteren aan die muis:
  hij heeft een draadje
  hij is niet heel erg nauwkeurig
  hij pakt niet echt lekker vast, dus na uren achter die pc te zitten krijg ik last van m'n hand en onderarm.

  Ik wil daarom graag weten hoe deze dingen liggen bij de mx1000, dus hoe ligt hij in de hand en hoe nauwkeurig is de muis.
 • hij is denk ik net zo precies als een goede optische muis, maar door de laser werkt ie op meer verschillende ondergronden. Verder schijnt de muis het heel even niet te doen als je em optilt en weer neerlegt, een optische muis kan dan direct weer bewegen.
 • zou die onnauwkeurigheid van die optische muis misschien kunnen liggen aan de ondergrond, gebruik namelijk geen muismat. maar gewoon op bureau.
 • ik heb trouwens dezelfde muis als jij hebt/ had zie dit topic
 • Een MX1000 is door de laser juist preciezer dan gewone optische muizen. Het schijnt echt een lekkere muis te zijn, het enige minpunt: erg duur voor een muis.
 • ik heb ff alle topics afgezocht en denk dat het hem wel gaat worden. Wacht nog een tot morgen op reacties, en dan zie ik het wel verder.
 • [quote:35b4c6f47a="PCMASTER086"]Een MX1000 is door de laser juist preciezer dan gewone optische muizen. Het schijnt echt een lekkere muis te zijn, het enige minpunt: erg duur voor een muis.[/quote:35b4c6f47a]

  nauwkerigheid is bij mij ook wel een vereiste, werk veel met fotobewerking- en tekenprogramma's en ook nog wat CAD tekenen en dan is het fijn als je muis doet wat je wil dat ie doet.


  Die prijs vind ik niet zo heel erg, ik vraag me alleen af hoe lang zo'n accu mee gaat. Ik heb totaal geen ervaring met accu's anders dan die uit elektrisch gereedschap.

  Ik werk zelf veel met elektrisch gereedschap, en daar wordt met accu gereedschap altijd geclaimd dat je ze wel 2000x kan opladen. Vaak blijkt echter, dat het na een keer of 500-750 wel afgelopen is. Maar dit is dan vaak met NiCd accus's.
  Bosch heeft nu een accu schuurmachine en die heeft een lithium-ion accu, maar die kwam niet zo goed uit de test van de consumentenbond, was heel snel leeg.
  Hoe zit dat met muizen, hoe vaak kan je ze opladen, hoevaak moet je ze opladen (maw hoe snel zijn ze leeg) en hoelang duurt het opladen?

  Bij gereedschap kan je onderdelen bestellen als ze stuk zijn, maar ik neem niet aan dat je de accu van een mx1000 los kan krijgen.
 • De mx1000 is een goede muis, degelijk en precies. Stroomverbruik is vrij minimaal, je kunt hem een week of meer gebruiken zonder hem op te laden. Zet je hem elke avond in zijn cradle, dan zul je daar eigenlijk nooit problemen mee hebben.

  Een paar nadelen:
  - de muis is vrij zwaar, net als alle draadloze overigens
  - de muis moet vrij ver opgetild worden, voordat je hem kunt verschuiven zonder dat de cursor meegaat, circa 3 cm
  - de muis is behoorlijk duur, je moet het er wel voor over hebben
  - logitech maakt gebruik van mouseware, en deze software geeft nog wel eens problemen
 • ik hoor altijd dat lithium-ion helemaal geen geheugeneffect heeft, is dit ook echt zo (ben er namelijk niet echt van overtuigd). Stel dat er een NiCd accu in de mx1000 zat dan zou die accu binnen de kortste keren afval zijn, bij lithium-ion is dit dus helemaal niet zo?
  Je kan de accu er elk moment inzetten, zonder overladen, oververhitting, of geheugeneffect problemen?

  Als ik met google zoek naar mx1000 vind ik als tweede resultaat een review, daarin staat dat er 500 volledige laadcycli mogelijk zijn met de mx1000 (helemaal vol - helemaal leeg - helemaal vol). Denken jullie dat dit waar is?
 • Hoi allen,
  Ik ben in het bezit van deze muis.
  we werken er van 's ochtends 9 tot s,nachts 1 uur mee dan zit er nog voor bijna 1 dag stroom in, maar we zetten hem iedere nacht in de lader.
  hij word echt heel veel gebruikt.

  Hij is in het begin aan de zware kant maar went heel snel.

  Nadeel er zitten geen lossen batterijen in dus is hij leeg dan geen muis voor een klein uurtje. je word gewaarschuwd met popup en je ziet het aan je indicator al aan komen.
  In het boekje staat dat je deze ook niet zelf kunt verwissellen, maar dat zie ik tegen die tijd wel weer.

  Voor de rest een hele fijne muis, en erg precies.
  Ik gebruik hem gewoon op een witte spaanplaat, maar hij werkt gewoon overal op zonder happerringen.

  we hebben hem in september een jaar, en als hij nu stuk zou gaan (even garantie niet mee gerekend) koop ik hem zo weer.

  Als je de software erop zet ga je naar
  configuratiescherm/ software en haal je de software logitech desktop er van af, is groot en is niet nodig, de rest laat je staan.

  Hij ligt bij erg goed in me hand , maar probeer hem in de winkel iedere hand is anders.
  En is niet voor links handig gebruik.

  Wat ik bijna boven aan lees, van even optillen en weer neer zetten dat hij het even niet zou doen is bij mij onbekend hij doet het al voordat je het blad aan raakt

  groetjes Hans
 • Ook ik gebruik nu de MX1000 ongeveer 6 maanden, en ik ben er
  nog steeds blij mee ! een sterke accu zodat ik hem slechts om de
  drie dagen op de lader zet. Ik heb hem dan per dag 12 uur gebruikt
  en hij is dan niet leeg. Hij is zwaar maar de MX1000 heeft heel goede
  glijvoetjes en van het gewicht merk je echt niets. Het enige nadeel
  dat ik heb gevonden is dat de muis soms het contact verliest met de lader en dan moet ik opstarten om het te herstellen, maar als hij stuk zou gaan na de garantietijd dan kocht ik er zo weer dezelfde terug.
  :D joopat
 • ik heb een flink stel reviews gelezen (zijn ook niet echt moeilijk te vinden). En ik hoor eigenlijk alleen maar positieve dingen. Enige minpuntjes zijn dat hij duur en zwaar is en niet voor linkshandige. Maar die drie zijn bij mij allemaal geen punt, ben namelijk rechtshandig, vind het niet erg om 60 euro uit te geven aan zo'n muis en dat zwaar lijkt mij eigenlijk alleen maar beter, want dan kan je de muis rustiger en preciezer bewegen zonder uit te schieten.
  Zoals ik al gezegd had, de muis gaat niet gebruikt worden voor supersnel gamen (al zou deze muis volgens de reviews dat heel goed kunnen) maar meer voor fotobewerking e.d.

  Ik ben overigens ook blij om te horen dat mensen die hem al langer gebruiken nog steeds erg tevreden ermee zijn. Zou namelijk minder leuk zijn als hij maar ff leuk is en dat je daarna toch allemaal minpunten gaat ontdekken.
 • Is deze eigenlijk ook bruikbaar op een glazen bureau? Ik heb altijd een mooie stugge donkerblauwe muismat.

  Zouden er ook binnenkort mx500 achtige (ik weet er is al een mx518) muizen komen met een staartje die ook de laser techniek in zich hebben ipv een ledje?
 • als ik die reviews zo las deed hij het zo'n beetje op alles waar ze het op probeerde. Ze hadden ook op glas geprobeerd met een MX510 en die MX1000, ze gingen dan in photoshop spiraalvormen tekenen, bij de mx1000 lukte dat, maar de MX510 bewoog de cursor helemaal niet, die bleef gewoon waar ze begonnen waren.
 • ik denk trouwens dat ik wel genoeg heb gehoord, gezien en gelezen. Ik ga dat ding gewoon ff kopen straks.
 • ok dan, dat ding is echt gruwelijk lekker. Als iemand zegt dat ding niet nauwkeurig is dan…
  Echt een gigantische verbetering tov die vorige muis. Heb dat ding nog maar een uurtje maar ik denk dat ik dat ding niet mmer loslaat.
  Dat opladen gaat trouwens ook supersnel, hij was binnen 10minuten helemaal vol.

  Dat ding werkt inderdaad overal op, heb het zelfs geprobeerd op m'n raam en dat werkte prima en dat is wel 2,5 meter van die craddle
 • Haha op je raam :lol:
  Het is lekker weer, ga daar van genieten :wink: 8)
 • [quote:a5efe13725="kid jansen"]ok dan, dat ding is echt gruwelijk lekker. Als iemand zegt dat ding niet nauwkeurig is dan…
  Echt een gigantische verbetering tov die vorige muis. Heb dat ding nog maar een uurtje maar ik denk dat ik dat ding niet mmer loslaat.
  Dat opladen gaat trouwens ook supersnel, hij was binnen 10minuten helemaal vol.

  Dat ding werkt inderdaad overal op, heb het zelfs geprobeerd op m'n raam en dat werkte prima en dat is wel 2,5 meter van die craddle[/quote:a5efe13725]

  dan zat er toch echt al stroom in hoor als hij echt helemaal leeg is dan is het wel wat langer dan 10 min.
  In iedergeval veel plezier ermee het is echt geen miskoop.groetjes Hans.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.