Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Audigy 2 ZS

Anoniem
kid jansen
14 antwoorden
 • [b:7ebb36d630]Hallo Mensen,[/b:7ebb36d630]

  Ik ben van plan een Audigy 2 ZS te kopen omdat ik, naar horen zeggen er veel meer profijt van heb onder het gamen dan van mijn huidige Soundblaster Live!. Alleen nu zie ik op Tweakers.net 2 verschillende versies met een groot prijsverschil. Dus aan jullie de vraag:

 • Bij de retail versie zit een mooie doos, en vaak ook wat extra's zoals software. Bulk zit in een zakje. Dus feitenlijk is het enige verschil een mooie doos. Welke extra's je bij specifiek deze kaart krijgt weet ik niet.
 • [quote:33c1f5bead="Error404"]Bij de retail versie zit een mooie doos, en vaak ook wat extra's zoals software. Bulk zit in een zakje. Dus feitenlijk is het enige verschil een mooie doos. Welke extra's je bij specifiek deze kaart krijgt weet ik niet.[/quote:33c1f5bead]

  hmm, nou weet ik nog niet echt veel meer. Is het mogelijk om die extra software te downloaden. Zo ja, is er makkelijk aan te komen..

  Iemand hier ervaring mee ?
 • Ik had een retail versie bij Salland gekocht en dat was volgens mij een Duitse versie. Hier zat volgens mij geen extra software bij. Ik dacht dat sommige versies als extra twee game's hadden.

  Edit: Bij mij zat er toch één game bij, dat was Thief.
 • Mijn retail had 2 spellen er bij zitten en verder naast de drivers ook 2 demo dvd's, waarvan 1 met dvd audio. Spellen waren Hitman Contracts en Thief; deadly shadows.
 • [quote:5098d30945="#Sn00ze-"][b:5098d30945]Hallo Mensen,[/b:5098d30945]

  Ik ben van plan een Audigy 2 ZS te kopen omdat ik, naar horen zeggen er veel meer profijt van heb onder het gamen dan van mijn huidige Soundblaster Live! [/quote:5098d30945]

  ik heb anderhalf jaar geleden een soundblaster audigy2 platinum. gekocht, met de 5.1 speakerset. en ik zal nu heel eerlijk zijn,.. dat zaakje koste me toen 650,- euro! het is het niet waard! ik gebruik nu gewoon de uitgang van mijn moederbord met een versterker en een paar goede boxen. daar kan geen SB aan tippen :wink:
 • [quote:c6d74781eb]ik heb anderhalf jaar geleden een soundblaster audigy2 platinum. gekocht, met de 5.1 speakerset. en ik zal nu heel eerlijk zijn,.. dat zaakje koste me toen 650,- euro! het is het niet waard! ik gebruik nu gewoon de uitgang van mijn moederbord met een versterker en een paar goede boxen. daar kan geen SB aan tippen [/quote:c6d74781eb]

  Ik heb een gewone audigy, die hangt aan mijn marantz sr6200+5x klipsch referense luidsprekers, dit klinkt toch echt wel beter dan mijn onboard sound.

  Maar goed om de kaart die je nu hebt te vervangen lijkt me niet heel nuttig. Stel je gaat van onboard naar Audigy2, das leuk, maar je hebt al een best aardige geluidkaart. Dan je beter dat geld besteden aan wat leukers, bv extra geheugen of iets in die richting.
 • [quote:bc90337d56="eduard33"]ik heb anderhalf jaar geleden een soundblaster audigy2 platinum. gekocht, met de 5.1 speakerset. en ik zal nu heel eerlijk zijn,.. dat zaakje koste me toen 650,- euro! het is het niet waard! ik gebruik nu gewoon de uitgang van mijn moederbord met een versterker en een paar goede boxen. daar kan geen SB aan tippen :wink:[/quote:bc90337d56]Dat het jou toen 650 euro heeft gekost (en een andere kaart) staat los van deze vraag. De Audigy 2 ZS kost tegenwoordig minder dan 80 euro. De kaart is wel degelijk beter dan onboard geluid. Persoonlijk vind ik hem ook beter klinken dan de soundstorm van de nForce 2 chipset. Daarnaast biedt de kaart gewoon veel meer functionaliteit. Deze kaart is zijn geld zeker waard.
 • het blijft persoonlijk he… en ik vind dat als je een goede versterker hebt met een paar goede speakers, dan speeld de bron van het geluid geen rol voor het menselijk oor. maar laten we terug keren naar de topic :wink: ik gaf alleen mijn mening.
 • ik heb ook een audio 2 ZS en ben er heel tevreden van, de geluidkwaliteit is veel beter dan die dat uit het mobo kwam, hoor je direct.

  zit gewoon in stereo aangesloten op een versterker die ik nog staan had en meer hoeft dat niet te zijn voor mij.

  ook in games heb je een kleine winst bij in prestatie omdate rweer een deel van de cpu wordt afgenomen.

  Moest ik kunnen kiezen tussen bulk en retail, kies maar voor bulk, dan krijg je gewoon je kaart al dan niet in een doosje, de rest( drivers) haal je gewoon af. in retail zit dit in een dood van creative, met allerhande brol bij, de extra software slaat hier op multimediatoepassingen die eigenlijk niet zo goed zijn.
 • [quote:bbc7518c1e="eduard33"]het blijft persoonlijk he… en ik vind dat als je een goede versterker hebt met een paar goede speakers, dan speeld de bron van het geluid geen rol voor het menselijk oor. maar laten we terug keren naar de topic :wink: ik gaf alleen mijn mening.[/quote:bbc7518c1e]Met een brakke geluidskaart kan je nog zo'n goeie versterker hebben, maar dan zal het nooit mooi klinken :wink:

  [quote:bbc7518c1e="rombaft"]de extra software slaat hier op multimediatoepassingen die eigenlijk niet zo goed zijn.[/quote:bbc7518c1e]Mss nog ff teruglezen wat ik in mn eerste post in dit topic schreef :wink: Je krijgt als extra software voornamelijk de games en de demo. De rest is ook van de creative site te halen.
 • was ik nog vergeten, er zitten wel games bij, hitman silent assault en thief (nooit gespeeld eigenlijk).
 • [quote:c48ed401d9="Dracoplasm"]Maar goed om de kaart die je nu hebt te vervangen lijkt me niet heel nuttig. Stel je gaat van onboard naar Audigy2, das leuk, maar je hebt al een best aardige geluidkaart. Dan je beter dat geld besteden aan wat leukers, bv extra geheugen of iets in die richting.[/quote:c48ed401d9]

  Aha, bedankt.. is het dan niet verstandiger om de BULK uitvoering te kopen voor 25 euro minder ? Want zoals ik las dat je de software gewoon kan downloaden bij de Creative site. En die spellen die er dan bij zitten die kan je ook wel downloaden.

  maar iig allemaal bedankt voor de info.

 • [quote:79b5599530="rombaft"]was ik nog vergeten, er zitten wel games bij, hitman silent assault en thief (nooit gespeeld eigenlijk).[/quote:79b5599530]Nogmaals teruglezen :wink: Tis Hitman Contracts, deel 3, ipv Silent assasin, deel 2. Wel vind ik deel 2 idd leuker, Contracts ben je zo doorheen. Thief is imo ook niet echt een super spel.

  [quote:79b5599530]En die spellen die er dan bij zitten die kan je ook wel downloaden[/quote:79b5599530]Maar dan heb je ze niet legaal :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.