Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Toetsenbord (verkeerde taalinstelling)

19 antwoorden
 • Hallo, Ik heb net mijn pc geformatteerd. Nu heb ik alles opnieuw geinstalleerd en het werkt weer prima. Alleen doen de knoppen op mn toetsenbord het niet meer zoals ik wil. Ik heb namelijk een Amerikaans toetsenbord en ik moet de toetsen van het Europese toetsenbord indrukken als ik een betaald teken wil. Ik heb alleen geen idee hoe ik het dus weer naar het oude kan omzetten. Ik heb geen software van mijn toetsenbord. Ik hoop dat het een beetje te snappen is. Alvast bedankt!
 • Zie je in je taakbalk, naast het klokje, niet een toetsenbordicoontje staan en/of de letters NL? Rechtsklik daarop, kies voor instellingen en wijzig je toetsenbord.
 • toetsen bord indeling is vaak "verenigdestaten internationaal "" taal is "nederlands"
 • Hmz dat doet het ook niet :S had k al geprobeerd maar t wil niet echt lukken.
 • doe je het wel goed: http://www.compsupport.nl/vgs.htm#TOETSENBORDPROBLEMEN heb je echt een amerikaanse toetsenbordindeling dan zou het zo moeten werken. werkt het nog niet stuur dan even een digiplaatje van je toetsenbord zodat we de juiste indeling kunnen bepalen.
 • http://www.mijnalbum.nl/Foto=XTUT88GW http://www.mijnalbum.nl/Foto=HU4PKTZG Het zijn niet de geweldigste fotos, ik kon op internet namelijk niks vinden dus heb zelf maar wat gemaakt, ik hoop dat iemand mij ermee kan helpen.
 • dat is dus geen amerikaanse indeling mar nederlands. in configuratiescherm/toetsenbord instellen als taal = nederlands en indeling = nederlands heb je denk ik wel die win-cd bij nodig...
 • Probeer de volgende toetscombinatie eens: [b:ac3ff1a221]Cntrl+Shift[/b:ac3ff1a221] Dus control inhouden en dan shift indrukken :wink: Zo kon ik het oplossen. 8)
 • [quote:db38f1f01a="xfenniex"]Ik heb net mijn pc geformatteerd. [/quote:db38f1f01a]Windows XP? Het makkelijkste vind ik om slechts 1 instelling te hebben (alleen de gewenste). Dat is misschien iets meer puzzelen, maar dan krijg je niet steeds een mogelijk ongewenste instelling. Kijk eens bij Landinstellingen->Talen->Details op Configuratiescherm.
 • instellingen, configuratiescherm, landinstellingen, talen, details. daar kan je het een en ander kiezen en instellen
 • als ik naar je foto´s kijk moet je toch echt een keer ctrl+Shift doen. Maakt nie uit waneer!! :lol:
 • [quote:2bf7ddc044]Dat is misschien iets meer puzzelen, maar dan krijg je niet steeds een mogelijk ongewenste instelling. Kijk eens bij Landinstellingen->Talen->Details op Configuratiescherm.[/quote:2bf7ddc044] Wheehee, zijn die irritante halfverscholen taalknopjes ook van mn taakbalk verdwenen :D 8) ! [quote:2bf7ddc044]als ik naar je foto´s kijk moet je toch echt een keer ctrl+Shift doen[/quote:2bf7ddc044] Ja dan switcht ie gewoon tussen de indelingen en als NL indeling daar niet bij zit... ff via configuratiescherm fixen dus!
 • bij mij wel :P :P
 • en wat denkt de ts inmiddels??
 • [quote:b8705c063a]en wat denkt de ts inmiddels??[/quote:b8705c063a] Hij heeft vast al zn instellingen weggetyft.. kan ie niet meer typen :wink:
 • [quote:7c9f7a6a46="cor0612"]Probeer de volgende toetscombinatie eens: [b:7c9f7a6a46]Cntrl+Shift[/b:7c9f7a6a46] Dus control inhouden en dan shift indrukken :wink: Zo kon ik het oplossen. 8)[/quote:7c9f7a6a46] sorry, en ALT+SHIFT dan?
 • Ja, en dan heb ik ook zoiets: Ik ben wel eens aan het typen ergens in MSN en dan is mijn toetsenbord van slag, want dan kloppen mijn diacritische tekens niet meer
 • [quote:cb97627226="xfenniex"]Hallo, Ik heb net mijn pc geformatteerd. Nu heb ik alles opnieuw geinstalleerd en het werkt weer prima. Alleen doen de knoppen op mn toetsenbord het niet meer zoals ik wil. Ik heb namelijk een Amerikaans toetsenbord en ik moet de toetsen van het Europese toetsenbord indrukken als ik een betaald teken wil. Ik heb alleen geen idee hoe ik het dus weer naar het oude kan omzetten. Ik heb geen software van mijn toetsenbord. Ik hoop dat het een beetje te snappen is. Alvast bedankt![/quote:cb97627226] Instellen juist toestenbord: configuratiescherm, landinstellingen, 2e tabblad talen, klikken op details, nederland (nederlands)- verenigde staten (internationaal). Althans zo heb ik het probleem opgelost.
 • [quote:3b4b3324fe="baksteen"][quote:3b4b3324fe="cor0612"]Probeer de volgende toetscombinatie eens: [b:3b4b3324fe]Cntrl+Shift[/b:3b4b3324fe] Dus control inhouden en dan shift indrukken :wink: Zo kon ik het oplossen. 8)[/quote:3b4b3324fe] sorry, en ALT+SHIFT dan?[/quote:3b4b3324fe] nee, cntr + shift, als het goed is wissel je dan tussen verschillende taatinstellingen en blijft het ook zo staan. :wink: :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.