Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardware meenemen naar het buitenland

None
21 antwoorden
 • Als ik bijv mijn HDD wil meenemen, kan ik hier dan problemen mee krijgen als ik deze een 110V pc duw?
  En kan de douane hier bij aankomst moeiljk over doen?
 • Als het goed is werkt alle hardware in een 110v systeem ook gewoon op 12, 5 en 3,3 volt. Dus dat moet geen probleem zijn. Of douane moeilijk doet weet ik niet.
 • Dat staat dus gewoon op de adapter. Op mijn adapters voor de externe HD staat 100-240V AC. Mijn conclusie het is geschikt. ALs er iets staat van 150-240V Ac, dan zou ik zeggen: niet geschikt. Tja, soms wel. Kan ook gelden voor fotoapparatuur. Gewoon zorgen dat je een kopie van de nota bij je hebt.
 • [quote:fe7ad9de65]Dat staat dus gewoon op de adapter. Op mijn adapters voor de externe HD staat 100-240V AC[/quote:fe7ad9de65]Ik heb het over een interne HD :wink:
  Mijn hele pc opsturen/meenemen is namelijk ontzettend duur en het lijkt me beter om gewoon daar een pc te kopen, maar ik vind het wel makkelijk om mijn eigen bestanden mee te nemen.
 • Voltage hoort geen enkel probleem te zijn. Douaneproblemen zijn regelrecht onzin. Behalve als je naar Noord Korea gaat (ligt wel naast Japan) kun je allerlei elektronika meenemen. Zeker naar/van Japan doen ze daar geheel niet moeilijk over. Notas meenemen is volstrekt overbodig. Die zul je v.w.b. een interne HD ook wel niet hebben als je kompleet systeem hebt aangeschaft.

  Met name Japan, elektronikaland bij uitstek, zal volstrekt niet kijken naar een enkel HD'tje. Wel kun je -als je pech hebt- wat gedonder krijgen met het doorlichten van bagage. Net als bij draagbare radiotjes (en daar lijkt een HD wat op) kunnen ze extra alert zijn. Zorg ervoor dat de HD niet in de handbagage zit. Dit geeft de meeste kans op narigheid en het aanslaan van paranoide douaniers. Bovendien wordt er steeds meer, voor ons vaak onbekende, detektieapparatuur op vliegvelden neergezet. Je loopt met je handbagage altijd meer kans op poortjes/detektie die negatieve invloed op je HD kan hebben.
 • Ok, bedankt voor de uitgebreide info.
  Ik ging er eerlijk gezegd ook al van uit dat het geen problemen zou geven, maar wildde het toch even zeker weten.

  En uit Noord-Korea blijf ik toch weg, ik zit liever bij hun "aartsvijanden" :wink:
 • Als ik jou was zou ik wat mooie innovatieve elektronika UIT Japan meenemen. Wat je daar allemaal kunt krijgen grenst aan het onwaarschijnlijke :)
 • houd er rekening mee dat je bij terugkomst in nederland wél te maken kunt krijgen met vervelende douaniers…. bonnetje bij je blijft de beste remedie!
  en pak het ding goed in in beschermende folie, want óók niet-handbagage wordt tegenwoordig uitgebreid doorgelicht!
 • Doorlichten molt je HDD niet toch? Dat gebeurd met röntgenstraling en niet met gebruik van een MRI (mbv. magneten) :wink: dus volgens mij levert dat geen problemen op lijkt me…
  [size=9:9152f932b3]Er waren wel eens geruchten dat je fotorolletjes het door het doorlichten zouden begeven, maar volgens mij viel zelfs dat ook wel mee.[/size:9152f932b3]
 • Wacht je voor de nieuwste detektieapparatuur m.b.t. explosieven. Ik ken voorbeelden van elektronika die daardoor is gemold. En er wordt niet bijverteld hoe dat komt. Daar kunnen de slechterikken hun voordeel weer mee doen.
 • [quote:970f5c639c]voorbeelden van elektronica[/quote:970f5c639c]
  Gaat het dan ook om elektronica die, zoals HDD's, gevoelig is voor (sterke) magnetische velden? Want imagingapparatuur die daar gebruik van maakt vindt je niet op vliegvelden, je ziet er volgens mij geen eens iets nuttigs mee voor het weergeven van zulke voorwerpen.
 • Ja, er wordt i.v.m. explosieven tegenwoordig ook van magnestische processen gebruik gemaakt, in combinatie met chemoanalytische.
 • [quote:13bb5f7ead="KeesA"]Ja, er wordt i.v.m. explosieven tegenwoordig ook van magnestische processen gebruik gemaakt, in combinatie met chemoanalytische.[/quote:13bb5f7ead]Je weet wel erg veel van het onderwerp "beveiliging op vliegvelden" af.
  Begin me een beetje zorgen te maken :wink:
 • Heb een kennis die in de business zit. Dan aan de producentenkant van de apparatuur.
  De tijd is echt voorbij dat je maar met je spulletjes kon rondslepen op vliegvelden. En het wordt in de zeer nabije toekomst allemaal nog veel strakker….. Ook hier geldt: altijd een backup maken :D
 • Backup maken is sowieso verstandig als het ding beschadigd raakt door vallen oid, gaat het beestje ook niet sneller van rennen.

  Let je er wel op dat je niet de HDD met je OS erop meeneemt als je deze in een ter plaatste aan te schaffen pc wilt stoppen, dat gaat ivm. de afwijkende configuratie (ik neem aan dat je apparaat daar geen exacte kloon wordt van je pc hier) niet werken namelijk.

  Wellicht is dan een andere, betere (goedkopere en minder kwetsbare) manier om veel bestanden mee te nemen om deze bestanden op DVD te zetten…
 • [quote:4fe3d5f9bc]Let je er wel op dat je niet de HDD met je OS erop meeneemt als je deze in een ter plaatste aan te schaffen pc wilt stoppen, dat gaat ivm. de afwijkende configuratie (ik neem aan dat je apparaat daar geen exacte kloon wordt van je pc hier) niet werken namelijk.

  Wellicht is dan een andere, betere (goedkopere en minder kwetsbare) manier om veel bestanden mee te nemen om deze bestanden op DVD te zetten…[/quote:4fe3d5f9bc]Ik neem alleen de HD mee waar bijna voor 120gb aan data opstaat. Video/Mp3/software/documenten enz enz.
  Wil em gewoon als 2e schijf aan de pc hangen.
 • [quote:a04d2692d4="Vunce"]Ik neem alleen de HD mee waar bijna voor 120gb aan data opstaat. Video/Mp3/software/documenten enz enz.
  Wil em gewoon als 2e schijf aan de pc hangen.[/quote:a04d2692d4]Dat zou gewoon moeten werken. De onderdelen zijn nagenoeg altijd gestandaardiseerd, zeker wat betreft de voedingskabel en de IDE aansluitkabel.
 • Maar ik zou er voor zorgen thuis een copie van de inhoud op een andere schijf aan te houden. Een HD is nogal teer en hij zou kunnen vallen en dan is de kans groot dat hij stuk is.
 • Maar hoezo krijg je gelazer met de Douane ? :S

  Dus op al je kleren etc moet je invoerrechten betalen ?
  Weten die lui veel, of die HDD daar nu gekocht is of niet.. ?
 • neen, een aantal dingen mag je vrij meenemen, hoeveel en wat dat verschilt per land. hoe dat in japan gesteld is weet ik niet.
  met name voor luxeartikelen en zaken die normaliter niet tot reisbagage behoren heeft overal de douane extra aandacht.

  bij terugkomst in nederland wordt, m.n. als je van buiten de eu komt, speciaal gelet op drugs, electro-snuisterijen en namaak-merkartikelen.
  dus lijkt het mij verstandig het bonnetje van de hd bij je te hebben, al valt het bij de huidige lage prijs van hd´s te betwijfelen of zulke dingen überhaupt nog voor enige heffing in aanmerking komen.

  ps: waar ik eerder het begrip ´doorlichten´ introduceerde, ging het me meer om een algemeen begrip dan de exacte aanduiding van röntgen-toepassing. de techniek schrijdt voort en ik heb geen flauw idee wat men tegenwoordig toepast bij die massale controles op alle bagage.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.