Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kopen van DVD-RW's in het buitenland? --> aangeven?

Jank
6 antwoorden
 • Als ik DVD-RW's ga kopen in bijvoorbeeld in Duitsland is het dan zo dat ik minder betaal en dat ik in Nederland het moet aangeven bij een stichting?

  Stichting Thuiskopie als ik me niet vergis zodat ze alsnog een heffing doen?

  Of mag ik de DVD's zonder enige beding meenemen vanuit het buitenland naar Nederland? Hoe zit het met dit soort media?

  Allemaal vragen waarmee ik zit maar misschien dat de mensen hier een antwoord weten.

  Brandsrus
 • Ik koop ze wel in Duitsland, maar heb nog nooit iets van heffing betaald, ik weet eigenlijk helemaal niet of dat moet. Ik heb echt geen zin om moeite te doen om daar voor te gaan betalen….
 • Nee dat hoeft volgens mij niet, je mag vrij in Europa produkten aanschaffen, met uitzondering van auto's, hollandse groente :wink: ed.
 • Officieel moet jij wel die heffing betalen. Echter zal je niet snel in de problemen komen. Opus bijvoorbeeld maakt daar heel handig gebruik van door te verkopen vanuit het buitenland. Zo ontlopen ze de heffing en zijn ze goedkoper. Maar de koper is dan officieel wel verantwoordelijk omde heffing te betalen.

  Mijn mening is btw om die heffing lekker te laten zitten. Die heffing is er omdat je mogelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal op de dvd kan zetten, maar als je er dus alleen een backup ofzo op zet, betaal je nog die heffing. Dat je die heffing betaalt zorgt er ook niet voor dat je opeens legaal mag kopieren, dus imo dan die heffing maar niet betalen.
 • Verder slaat het nergens op dat particuliere instellingen als Stichting Thuiskopie en Stichting Brein zich bezig houden met overheidstaken. Ze kunnen je hooguit een naheffing geven, geen gevangenisstraf of boetes.

  Zolang je niet overdreven veel invoert (alleen voor eigen gebruik), valt het gewoon niet op. Het is toch ook zot om in NL heffing te lopen betalen die je in België of Duitsland niet betaalt. 'We' willen toch zo graag 1 Europa?

  Stel je 's voor dat je voor elke liter benzine die je terug meeneemt over de grens nog 's een kwartje moet gaan betalen aan Wim Kok … :lol:
 • [quote:db88fa7ed3="Obi-wan-kenobi"]Stel je 's voor dat je voor elke liter benzine die je terug meeneemt over de grens nog 's een kwartje moet gaan betalen aan Wim Kok … :lol:[/quote:db88fa7ed3]Dan hadden we het net zo goed hier in NL kunnen halen :wink: (wel prettig dat ik dicht bij de grens woon)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.