Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf op sterven na dood

Anoniem
Droopy
9 antwoorden
 • Een collega heeft een schijf die soms wel maar meestal niet te benaderen is in zijn computer.

  Als hij die schijf achter een nieuwe schijf plaatst master/slave dus.
  is er dan een mogelijkheid om via een programma die schijf danwel de inhoud van die schijf nog te redden?
 • Dit kun je proberen. Gebruik de standaard 'recovery software' zoals Get Data Back. Deze programmatuur gebruikt de meeste truuks om te redden wat er te redden valt.
 • bedankt voor je reactie, is er ook een goed werkende freeware?
 • [quote:ee2c0c5aa1="Droopy"]Een collega heeft een schijf die soms wel maar meestal niet te benaderen is in zijn computer. [/quote:ee2c0c5aa1] Hoe ben je er zo zeker van, dat de harde schijf aan het einde van zijn levensduur is? Heb je de harde schijf ook al geprobeerd via een andere 80 aderige flat- of ronde kabel? Of via een andere molex? Stopt de harde schijf soms met draaien? Heb je die harde schijf al getest, via de diagnostische software van de fabrikant?

  [quote:ee2c0c5aa1="Droopy"]is er ook een goed werkende freeware? [/quote:ee2c0c5aa1] Welke recovery software je het beste kunt gebruiken, hangt ook af van de soort data wat erop staat. Als de harde schijf mechanisch niet in orde is, verwacht ik niet al teveel resutaat van recovery software?
 • Met een andere kabel hetzelfde resultaat en idd hij stopt vaak met draaien vaak al bij de opstart
 • [quote:98c1fc8a9f="Droopy"] Met een andere kabel hetzelfde resultaat en idd hij stopt vaak met draaien vaak al bij de opstart[/quote:98c1fc8a9f] En zoals ik in mijn vorig bericht al vroeg. Heb je een andere molex geprobeerd? Bedoel je dat die harde schijf maar kort draait, of enkele uren? De harde schijf zou in ieder geval lang genoeg moeten blijven draaien, om er een back-up van te kunnen maken. Heeft die harde schijf een NTFS of FAT32 partitie? En heeft die harde schijf dat probleem ook op een andere pc?
 • Het is een ntfs schijf van 80 gig zonder partities.

  Het draait meestal met herrie een minuut of 10 voordat de boel vastloopt

  wat een molex is weet ik niet. nog niet in een andere pc geprobeert, maar met een andere flatkabel en stroomkabel wel met hetzelfde resultaat.
 • MOLEX= die vierpins stroomkabel;-)
 • [quote:b73ad2c516="Droopy"] Het draait meestal met herrie een minuut of 10 voordat de boel vastloopt [/quote:b73ad2c516] Dat klinkt niet al te best. Waarschijnlijk is het al te laat om nog data te redden. Maar voor het geval je het toch nog zou willen proberen. Dan zou je kunnen kijken of hier iets bruikbaars bijstaat http://www.snapfiles.com/Freeware/system/fwdatarecovery.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.