Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies nodig, aangaande koptelefoon...

4 antwoorden
  • Ik beschik over een koptelefoon:'altec lansing, AHS30', maar de microfoon ervan blijkt te ongevoelig om ermee te kunnen telefoneren via de pc. Indien ik de instellingen kwa gevoeligheid voor de microfoon in xp op maximum instel; dan krijgt de ontvanger een onverdraaglijk geruis in zijn gehoor. Wie kan mij een goede koptelefoon adviseren? Mijn dank.
  • Ik heb wel wat sugesties die je kunt proberen om een redelijk goed geluid te krijgen. Goedkope koptelefoons zijn niet slecht, ik heb zelf een telefoontje van 5 euro zo''n die van US-blaster. Zit er software bij voor eventuele afstelling ? zo nee zie volgende regel Heb je het volume knopje vol open staan op de snoer ? draai deze half tot 80 procent dicht Probeer eens je eigen stem op te nemen met windows recorder Is het geluid hard genoeg ? Zet het schuifje voor de microfoon net niet op 100 procent ( ongeveer 85% ) Werkt dit allemaal niet controleer dan een de usb/mic aan sluiting van de headset.
  • Ik heb bij de SIPphone Lite de 'Audio tuning wizard' gehanteerd, maar bij het instellen van het microfoongeluid moet ik werkelijk hard gillen om het 'kwik' in de geluidskolom te zien verschijnen en bij het afluisteren kan ik mijzelf heel zachtjes terughoren en dit terwijl het geluid in de koptelefoon goed is ingesteld. Ik weet dat de afstand van mijn mond tot de microfoon van belang is, ik heb alle mogelijke afstanden geprobeerd, maar een echt goed te noemen resultaat heb ik niet weten te bereiken.
  • Er zitten meerdere 'kranen' in het 'microfoonkanaal' en een der kranen zat een beetje te dicht. Het blijkt nu goed te werken. Mijn dank voor het advies. :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.