Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met harde schijven! Wie weet raad?

Anoniem
Scarco
6 antwoorden
 • Mijn PC heeft 2 harde schijven C-drive (40 GB) met besturingssysteem (Windows XP Home edition) en diverse programma’s en data en een D-drive (120 GB) die ik uitsluitend gebruik voor videomontage. Nu was mijn D schijf vol geraakt en heb ik om ruimte te winnen een drietal avi-files (totaal ca. 15 GB) verplaatst naar de C schijf. Tot mijn verbazing was de ruimtewinst op de d drive echter zeer beperkt (enkele GB’s). Vervolgens heb ik alle data van de D-drive en de drie avi-files die ik op C had geplaatst gekopieerd naar een externe schijf. Waarna ik de D-drive opnieuw heb geformatteerd. Van de C-drive heb ik de 3 avi files mbv de verkenner gedeleted (files te groot voor vuilnisbak en daardoor direct verwijderd). De vrije ruimte was na het wissen van de files onveranderd (4,15 GB). Het opruimen van de herstelpunten (behalve de laatste) gaf een bescheiden winst (totaal nu 5,34 GB). Bij schijfopruiming zou een maximale extra ruimte van 1,23 GB verkregen kunnen worden.
  Ter info: voor systeemherstel is op C een ruimte van 4,47 GB gereserveerd op D heb ik systeemherstel uitgeschakeld.
  Vervolgens heb ik de schijf gedrefragmenteerd mbv speeddisk van Norton System Works. Daarna NDD uitgevoerd op C worden fouten geconstateerd. Resultaat:
  “Beschrijving Beveiliging niet gerepareerd”. Ik heb geen idee wat dit betekent.

  Als ik nu met de verkenner controleer hoeveel bestanden (ook de verborgen) er op C staan en hoeveel ruimte ze in beslag nemen dan kom ik tot 78440 bestanden die een ruimte innemen van 12.52 GB. De schijfinfo volgens NDD is 81604 bestanden met een totaal van 31.76 GB.
  Rara, vanwaar dit verschil en wie weet een methode om ruimte op de c drive vrij te maken?
  Formatteren van C doe ik liever niet want dan moet ik alles weer gaan installeren. Wie kan mij verder helpen?
 • Hoi Scarco,

  Dit zou wel eens een virus kunnen zijn. Ik kom dit probleem de laatste tijd nogal eens tegen.

  Scan je computer eens online met een virusscanner:

  http://housecall.trendmicro.com/

  Volg deze stappen maar eens:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358

  Mocht je probleem dan nog niet verholpen zijn zal ik als ik jou was eens een hijackthis logje plaatsen in deze rubriek:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewforum.php?f=15&sid=ae027af5bb7c2480150e34033317a95e
 • Ik gebruik Norton System Works en heb de meest recente antivirus definities. Een virus kan het niet zijn!
 • Hoi Scarco,

  Jammer genoeg zijn er geen enkele virusscanners die geen steekje laten vallen.

  Ondanks de nieuwste updates kan je toch nog een virus hebben, hoeft natuurlijk niet, maar ik zou zeggen het is het proberen waard om de stappen te doorlopen in de opgegven link.

  Kwaad kan het in ieder geval zeker niet.
 • Ik zit ook te denken aan een virus. Ben dit probleem vaak tegen gekomen. Tot nu toe bleek dit altijd aan een virus te liggen. Heel misschien dat spyware dit probleem ook zou kunnen veroorzaken. Scan daarom ook eens met hitman pro www.hitmanpro.nl .
 • Ik denk eerder aan ANTI-virus :wink:

  Norton tovert je prullenbak en verwijderde bestanden om tot protected files. Zodat je ze terug kunt halen wanneer je per ongeluk iets verwijderd hebt. Dit kost echter schijfruimte, echter Norton regelt het dacht ik zo, dat als de schijfruimte nodig is, hij "verwijderde" bestanden dan echt verwijderd.

  Dit kun je uitzetten door met de rechtermuisknop op de prullenbak te klikken, en dan bij eigenschappen het tabblad Norton Protection. Let wel op dat je het voor elke drive apart uit moet zetten!!

  Een andere optie is om geregeld met de rechtermuisknop op de prullenbak te klikken en dan Empty Norton Protected Files. (Of iets soortgelijks in het NL)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.