Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe harde schijf aansluiten op USB

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb een notebook waarvan de harddisk vol is. Ik ben me aan het orienteren op een externe harddisk. Mijn oog is gevallen op een LaCie 250G. Nu heeft mijn notebook een USB1 aansluiting. Geadviseerd wordt om de LaCie aan te sluiten middels een USB2 aansluiting. Twee bedrijven adviseerden hierin verschillend. De ene gaf aan dat ik beter een USB2 kaart kon aanschaffen. Dit is een probleem want het PCI-slot gebruik ik al voor een wireless Lan-card. De ander gaf aan dat het best kon op een USB1 aansluiting. Hoogstens wat snelheidsverlies.
  Kan iemand me hier iets over uitleggen, wat in deze het beste is om te doen??
 • In principe draait bij jou elke externe HD op je USB1 aansluiting. Het is wat afhankelijk hoe je er gebruik van gaat maken. Bij zo nu en dan wat kopieren maakt de snelheid niet zoveel uit. Voor grote hoeveelheden data loopt de USB1 poort als stroop. Maak je bijvoorbeeld een image van 20 Gig dan zal dat met USB2 een kwartiertje duren. Met USB1 mag je dan al gauw op 2 uur rekenen.

  Wat je belangrijk vindt weet ik natuurlijk niet, maar het argument dat het 'hooguit wat snelheidsverlies oplevert' is wel een sterk eufemisme.
 • Heeft je laptop wellicht een ongebruikte firewire of netwerkaansluiting? Beide kun je namelijk gebruiken voor een externe schijf. Je kunt ook een schijf in je netwerkje opnemen, zelfs draadloos. Usb1 zou ik zelf niet doen, lijkt me veel te traag. 12Mbps maximaal, oftwe 1.5 MB/s. Een usb 2.0 schijf haalt maximaal rond de 30 MB/s. Een gewone schijf in je computer 60-70.
 • [quote:b0f37c7b87="gerben"]Heeft je laptop wellicht een ongebruikte firewire of netwerkaansluiting? [/quote:b0f37c7b87]

  Wel een firewire, kleine uitvoering. (type IEEE1394). Winkelier verzekerde dat dit verouderd was.
  Kunnen jullie me uitleggen of het volgende mogelijk is:
  Als ik mn wireless Lankaart verwijder en hier een USB2-controller in stop. Is het dan hardwarematig mogelijk om een USB wireless kaart aan te schaffen en die op een vrij slot van de USB2-controller te stoppen??? Of predik ik nu iets onmogelijks?? :lol:
 • Ik denk het wel, maar ik hou wel een slag om de arm. ;)

  Firewire verouderd? Hoezo? Zou zonder problemen moeten werken. Je kunt ook een externe schijf aanschaffen, met zowel usb als firewire, dan kun je alle kanten uit.
 • Firewireaansluiting zou niet geschikt zijn voor de eerder genoemde LaCie. Waarom een slag om de arm Gerben?? :wink:
 • Theoretisch zou het moeten kunnen, maar de praktijk is vaak wat weerbarstiger.

  Dat specifieke type heeft wellicht geen firewire aansluiting, maar lacie maakt ze wel. Ik ben zeer benieuwd naar zijn uitleg, waarom dat niet zou werken.

  http://www.lacie.com/products/range.htm?id=10033
 • Tja het is een aanbieding van Paradigit. Hier kun je zien welk type. Ik ga nu ook twijfelen waarom dit niet zou passen. De advertentie zegt een USB2 [i:fb71960bcd][b:fb71960bcd]OF[/b:fb71960bcd][/i:fb71960bcd] een firewire aansluiting. Of is dat in deze gevallen altijd beide aansluitingen??
 • [quote:72ca00f542="generaal"]De advertentie zegt een USB2 [i:72ca00f542][b:72ca00f542]OF[/b:72ca00f542][/i:72ca00f542] een firewire aansluiting. Of is dat in deze gevallen altijd beide aansluitingen??[/quote:72ca00f542]Nee als het duidelijk of-of is, dan klopt het wel. Meestal zit de situatie duidelijk en-en er ook bij. Firewire lijkt me zeer zeker niet verouderd. Ik denk wel dat met USB2, FIrewire serieuze concurrentie gekregen heeft voor een aantal gebruikstoepassingen. Aan de nieuwe firewire heb je veel minder omdat die zover ik weet, niet plug compatibel is. En gewoon firewire is gelukkig snel zat. Overigens kan firewire 2-richting communiceren zodat die aansluiting voor veel toepassingen niet vergeleken kan worden met USB.
  Wat je ook kan doen is een een lege USB/firewire module kopen, en een losse HD met 3 tot 5 jaar garantie. Op een complete set zit hooguit 2 jaar garantie … Een nadeel is dat de HD vaak niet in de case zelf kan worden geformatteerd. Ik vraag me of dat wel een echt nadeel is.
 • De meeste notebooks hebben twee PCMCIA sloten. Is dat hier niet zo?
  En je kunt je LAN kaart er toch tijdelijk uit halen, een USB2 kaartje er in en wat data overzetten naar je externe HD zodat je weer ruimte krijgt. Daarna het LAN kaartje er weer in.

  Trouwens, als je wireless LAN hebt, heb je dan meer computers?
  Als je ook een bureaucomputer hebt zou je wat data kunnen overhevelen.

  Zelfs als je op de firewire toer gaat, zou ik een HD kopen met ook een USB2 aansluiting. Dan kun je hem gemakkelijk aan andere computers hangen. De meeste hebben tegenwoordig USB2 maar lang niet altijd firewire aan boord.
 • Uiteindelijk de LaCie250G gekocht, en voorlopig via USB1 aangesloten. Op termijn haal ik een USB2 controller en zet daar een wireless USB kaart in. Volgens verkoper is dat zeker mogelijk. Maar tot nu toe valt de snelheid nog wel mee. I.i.g. txs voor het meedenken!! :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.