Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe Hardeschijf Uitzetten !

None
13 antwoorden
 • Ik heb in een brief in de computertotaal van januari 2005 een brief gelezen over het uitzetten van de hardeschijf. Hier in wordt gesteld dat het schadelijk zou zijn om een externe schijf steeds uit te schakelen en vervolgens ergens anders neer te leggen. Nu doe ik dit laatste niet maar ik haal wel steeds de stekker eruit om onnodig stroom verbruik te voorkomen. Het gaat hier om een techsolo TMR 3550 met een IDE Seagate barracuda 200 Gb. NU is mijn vraag is dit nu ook echt zo. Want als ik alleen maar de powerknop uitzet dan loopt de voeding ( transformerkastje ) warm terwijl hij uitstaat. Is dit schadelijk of juist steeds de stekker eruit ?
 • Ik denk dat het meer om het verplaatsen gaat.
 • Kan ik uit jou antwoordt concluderen dat de stekker eruit trekken geen nadelige gevolgen heel voor de schijf en de behuizing. ( op lange duur dan ) Ook niet het warm worden van het voedingskastje ?
 • De harde schijf kun je inderdaad uitzetten door de stekker uit het stopkontact te trekken, mits de partities op de externe harde schijf NIET zijn gemount. Lees ook nog de rest van deze discussie.
 • Ik gebruik de externe harde schijf als back-up en draagbare dataopslag.
  Hij is meestal in het weekend aan om te back-upen en als ik hem mee moet nemen. Bedankt voor de reactie !

  Maar nog een vraag wat slijt er dan als je hem meerdere malen per dag aan en uitzet ?
 • Dat weet ik niet in details. Je zou daarvoor dit artikel over harde schijf koppen kunnen lezen. Als de externe harde schijf maar kort uit staat wordt er maar weinig stroom bespaard. En als je 'm meeneemt naar een ander adres, is het ook aan te bevelen de externe schijf eerst op kamer temperatuur te laten komen, alvorens deze te gebruiken.
 • Alweer bedankt voor je hulp !
 • [quote:2f9596ff99="peter55"]Ik heb in een brief in de computertotaal van januari 2005 een brief gelezen over het uitzetten van de hardeschijf. Hier in wordt gesteld dat het schadelijk zou zijn om een externe schijf steeds uit te schakelen en vervolgens ergens anders neer te leggen. [/quote:2f9596ff99]Ik ben wel geinteresseerd in die brief omdat ik toch wel graag de hele context zou weten. Een externe harde schijf wordt bij mij ook echt slechts tijdelijk gebruikt. Dus als die niet tegen uitzetten kan, dan is die voor mij ongeschikt. Een oudere Seagate 40GB kon daar niet tegen, het kan ook zijn dat die HD het gewoon heeft opgegeven. Ik gebruik daarvoor nu een wat oudere IBM 60GB schijf. Het is ook een rumoerige HD, dus ik zet die nooit met plezier aan (wel uit). Dat neerleggen duidt op beweging, dat is naar mijn weten, een risico factor als de HD aan staat. ALleen de laptop HD's kunnen daar veel beter tegen.
  Nu is zo'n brief best gevaarlijk. Het brengt mensen soms op verkeerde gedachten. Als ik de stelling ga vertalen naar het uitzetten van de computer en die ga verplaatsen, tja, … Ik zou zo'n ding gewoon uitzetten (op de goede manier). In theorie kan aan/uitzetten gevaarlijk zijn, maar de uiteindelijke levensduur wordt ook beinvloed door gebruiksduur, warmte en beweging (trillingen). Dus maak het niet te moeilijk.
 • Hier is het stuk in twee delen. Scan 1 en Scan 2 .jpeg  http://members.home.nl/pgmn/
 • Mocht het niet werken laat het dan even weten !
 • Na de fantastische info op dit forum ben ik tot de conclusie gekomen dat je zeker moet oppassen met een hardeschijf en ook respect moet hebben voor de goede maar toch wat fraciele techniek. Maar je moet het ook niet overdrijven. Als je gewoon met zorg omgaat met je schijf en hem zachtjes behandeld en gebruikt dan kan er niet veel mis gaan !
 • Hmm, ik vind het overdreven tot mogelijk onjuist. Volgens mij is het risico van de steker er-in en er-uit het enige echte grote risico. Daarbij denk ik vooral aan de connector op de computer. Eventueel het aansluiten van een verkeerde netvoeding en verzin zelf maar wat er nog meer mis kan gaan.
  Het aan/uitzetten lijkt me in dit scenario niet gevaarlijk. Zeker als het de bedoeling is als die maar 1-keer aan/uit wordt gezet. En dan doe je dat wanneer dat moet en niet eerder. Wanneer het produkt niet gebruikt wordt en uit staat, loopt die het minste risico. Stekers zou je kunnen laten zitten.
  Wordt de HD echt nagenoeg continu gebruikt, dan gewoon aan/uitzetten wanneer de computer ook aan/uit wordt gezet. Voor de rest gewoon de aanwijzingen in de handleiding opvolgen.
 • Zo denk ik er ook over, daarom legde ik dit ook voor aan jullie !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.