Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk omzetten , oud naar nieuw Gelukt!

Anoniem
f.ramaekers
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op mijn desktop resentelijk een tweede HD bijgezet. Op de oude HD zit windows en al de andere software. De nieuwe HD gebruik ik om ao te backupen. Nu maakt de oude HD nogal eens wat rare geluiden. Ik wil daarom het image van mijn oude HD uitpakken op de nieuwe. De verbindingskabel van oud en nieuw omwisselen , plus de master en slave jumpers.
  Zodat uiteindelijk de nieuwe HD als C schijf gezien wordt met hierop alle data welke eerst op de oude stond.
  De oude HD is van WD en heeft 20 GB. de nieuwe ook van WD heeft 40 GB. De oude heeft partities C, E, F. de nieuwe D, G, H. En draait op windows ME.
  Kan ik dit zomaar doen of moet ik nog op iets speciaals letten?


  Groetjes,
 • zou geen probleem moeten opleveren.
  eerst de data op de tweede hd veilig zetten in g: of h:
  dan de image op de root van de 2e hd = d: zetten
  vervolgens de kast open, de jumpers verwisselen en dan opnieuw opstarten, waarbij in sommige systemen het wenselijk is eerst even de bios in te gaan (via del-toets) en de nieuwe posities te laten herkennen.
 • Hou er wel rekening mee dat een image van een 20GB schijf dat op een 40GB exemplaar wordt gezet dan ook maar een 20GB partitie aanlegt. Hoeft geen probleem te zijn natuurlijk, met fdisk kun je dan in de lege ruimte nog een tweede partitie aanmaken.

  Gr,
  Jim
 • Hallo,

  Ik heb mijn WD HD's proberen om te zetten , maar ergens gaat het niet goed.
  Wat heb ik gedaan.
  1. Op de nieuwe 40 gb disk heb ik de image van de C schijf uitgepakt, toen nog D partitie.
  2. gecontroleerd of alles wat op de C staat ook op de D staat, dit klopte.
  3. de ide kabels van de ene disk en de andere omgewisseld. Ik heb dus elke disk op een apparte ide aansluiting zitten.
  4. De jumpersettings zoals die op de oude disk stond op de nieuwe gezet en andersom.
  5. de pc opgestart en zie dus tijdens het opstarten dat de nieuwe als primaire ide gezien wordt en de oude als secundaire ide. vervolgens verschijnt de melding: no bootable disk, insert system disk.
  7 vervolgens heb ik de opstart floppy gebruikt.
  8. als ik dan via dos naar de C directory ga, zie ik wel dat deze op de nieuwe 40 gb disk staat.


  De toewijzing gaat via UDMA66, in de bois worden de hd's automatisch herkent.

  Wat moet ik doen om toch via de nieuwe HD op te starten? Moet ik de nieuwe HD , na het omzetten eerst opnieuw partitioneren en dan de image van de oude C hierop zetten?

  wie kan mij verder helpen?

  groetjes.
 • Hoe heb je de image gemaakt?
  Je kunt het command SYS C: proberen om de C-schijf bootable te maken.
 • Ik heb het image gemaakt met norton ghost.
  Op de d partitie staat nu hetzelfde als op de C.
 • Je kunt het systeem opstarten met een Windows 98 of Me opstartdiskette en vervolgens de nieuwe C schijf bootable maken met het "sys c:" commando. Veel succes.
 • Hallo,

  Het is me helaas niet gelukt. Ik heb sys c: geprobeert, en fdisk/mbr niets .
  De HD via UDMA66 staat als second boot device. Als ik de schijven verwissel, blijkt de opstart de second boot device geheel over te slaan en gaat naar de third boot device en dit is de cd rom, en deze is dus niet bootable. En veroorzaakt de eerdere melding.

  Vervolgens heb ik ipv een image de C schijf gecloned naar de nieuwe partitie. Ook dit heeft geen effect.

  Als ik wat meer tijd heb ga ik denk maar eens alleen de nieuwe HD instaleren, opnieuw partitioneren, en windows installeren. Daarna de eerder gemaakte image er overheen zetten. Op moment weet ik geen andere oplossing.

  …wijziging…

  Na dit berichtje te hebben gemaakt ben ik nog eens met fdisk aan het kijken geweest. wat mij opviel is dat op de C schijf de 1ste partitie de status A heeft (actief) Deze kom ik bij de nieuwe HD niet tegen. Ik denk dat het hier mee te maken heeft. Of heb ik dat mis?


  groetjes,
 • [quote:7f273a3bfb="f.ramaekers"]Na dit berichtje te hebben gemaakt ben ik nog eens met fdisk aan het kijken geweest. wat mij opviel is dat op de C schijf de 1ste partitie de status A heeft (actief) Deze kom ik bij de nieuwe HD niet tegen. Ik denk dat het hier mee te maken heeft. [/quote:7f273a3bfb] Op de nieuwe HD behoort inderdaad een Primaire partitie te zijn, die actief is en zichtbaar. Dus niet hidden. Dat zou dus ook ingesteld kunnen worden via Ghost. Ook kun je de Primaire partitie actief kunnen maken met fisk of xfdisk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.