Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluidskaart aansluiten

Anoniem
Edmond Varwijk
10 antwoorden
 • Volgens mij is het een SB Audigy 2 Value. Aan de achterzijde zit een firewire aansluting en vijf ingangen voor het aanslutien van een microfoon en nog 4.

  Nu heb ik een US Blaster 5 in 1 setje gekregen en dat wil ik aansluiten. Erbij zitten 3 kabels voor de rear, front en center speakers.

  Echter, ik krijg alleen op de middelste ingang uitgaand geluid en dus geluid op de speakers. Is die Audigy 2 Value niet geschikt voor dit soort setjes of kan ik ze op andere manier aansluiten?

  groetjes Edmond
 • Zelf heb ik een Audigy kaartje, niet hetzelfde. Volgens mij heeft die vergelijkbare aansluitingen. De bovenste is omschakelbaar analoog/digitaal. Voor 5.1 analoog geeft die center/subwoofer (bij mij oranje). De groene is voor L, R voor, de zwarte is voor L, R achter. Bij mij blijft rood (microfoon) en blauw (lijn in) over.
 • [quote:918af28ce0="Edmond Varwijk"]Echter, ik krijg alleen op de middelste ingang uitgaand geluid en dus geluid op de speakers. Is die Audigy 2 Value niet geschikt voor dit soort setjes of kan ik ze op andere manier aansluiten?[/quote:918af28ce0]Behalve het goed aansluiten moet je ook nog de luidspreker configuratie instellen. Dan zou het moeten werken.
 • Dank. Maar ik heb geen kleuren op die poortjes. ZIjn allemaal strak goudkleurig.

  En het zijn er 6 trouwens. Van links naar rechts:

  firewire
  3 maal een met een soort lolly met rondjes eromheen (uitzendteken)
  1 maal microfoon
  1 maal weer zo een lolly
  1 maal digital out (staat erbij)

  groetes Edmond
 • Die van jouw is 7.1, de mijne 5.1. Je hebt dus een extra set L+R uit. Heb je de uitgangen al wel geconfigureerd?
 • Misschien heb je hier wat aan? Komt van de audigiy 2 thx setup.

  [img:010975c9dc]http://img98.imageshack.us/img98/5167/audigy4lv.jpg[/img:010975c9dc]
 • Creative gebruikt de digital out ook voor center/subwoofer. Lijkt me verder gewoon een kwestie van uitproberen, als je geen documentatie hebt. Hier heb je een leuk testbestandje:

  http://blog.macich.net/download/6_Channel_ID.wma

  Let er verder op, dat je in de audig mixer het aantal speakers nog moet instellen. De meeste creative drivers trekken zich niets van de windows instelling aan. Default is en blijft dan stereo, en dan krijg je inderdaad alleen maar front audio.
 • [quote:ba718393ca="Hans.Vosman"]Heb je de uitgangen al wel geconfigureerd?[/quote:ba718393ca]

  Nope. Alleen de drivers laten detecteren en installeren via de Creative labs online update. Verder heb ik geluid bijna altijd uit staan tenzij ik wat muziek luister. Daar i het voor. Maar een die hard creative configurator ben ik niet. Ik zal er morgen eens naar gaan kijken.

  Welke configuratieopties moet ik hebben, in de Configscherm of in een speciale Creative driver tool?

  groetjes Edmond
 • Als je de driver compleet installeert, krijg je enkele opties in je start menu. Een daarvan is de mixer. Daar kun je het aantal speakers instellen, en ook testen. Je kunt ook nog even proberen in windows, via het configuratiescherm, maar zoals gezegd, trekt creative zich daar niet altijd wat van aan.
 • De enige optie die ik heb gekregen is SoundFOnt-bankbeheer. Zal eens zoeken naar extra drivers of onderdelen om te downloaden.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.