Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Front Audio

8 antwoorden
  • Hoi mensen mijn front audio connector kan ik niet aansluiten want op de stekkertjes staan andere namen dan in de handleiding van het moederbord. de namen corresponderen dus niet met elkaar. op de 8 stekkertjes staat: gnd gnd mic in mic in lin lout rin rout en in de handleiding van het MoBo staat bij de aansluitpunten: gnd +5A mic mic-power aud-out-r aud-out-l backout-l backout-r wie weet het? bvd Daantke
  • kun je misschien een foto ervan maken met de aansluitingen erbij? Dit is namelijk op deze manier heel lastig te zeggen. :wink:
  • [quote:f87760a241="sdh"]kun je misschien een foto ervan maken met de aansluitingen erbij? Dit is namelijk op deze manier heel lastig te zeggen. :wink:[/quote:f87760a241] gat niet lukken aangezien er geen digicam in dit huis aanwezig is :x Eventueeel een webcampic maar dat is niet duidelijk en dan moet ik ook de drivers etc. nog gaan installeren.
  • Als de stekkers wel hetzelfde zijn, is de enige optie knippen en solderen. De onderste ziet eruit als 4kanaals, bovenste lijkt me stereo. Soms kun je de pennetjes er ook wel uitwippen en verplaatsen.
  • [quote:ab4a64d4ce="gerben"]Als de stekkers wel hetzelfde zijn, is de enige optie knippen en solderen. De onderste ziet eruit als 4kanaals, bovenste lijkt me stereo. Soms kun je de pennetjes er ook wel uitwippen en verplaatsen.[/quote:ab4a64d4ce] Nee, want de stekkertjes zijn allemaal los van elkaar, en niet in 1 blok, dus ik hoef niks te solderen. Maar ik weet niet welk stekkertje op welk pinnetje moet.
  • Het idee is vaak het volgende: de microfoon kan aangesloten worden (de vraag is hierover eerder geweest). Alleen is mijn ervaring dat de microfoon aansluiting niet is gestandaardiseerd. Zowel de leveranciers/fabrikanten van de microfoons, de moederborden en PC-kasten geven onvoldoende praktische informatie. Tenminste, dat beweer ik. Wanneer de microfoon aansluiting 3-draads is (ik heb dus ook een kast met 2-draads aansluiting), waarvan eentje GND, moet je een keuze maken welke MIC draad waarin moet. GND lijkt me geen probleem. De hoofdtelefoon/luidspreker connector is meestal doorgeschakeld. Het idee is dat een hoofdetelefoon voor aangesloten, de connector achter dan wordt uitschakeld. Wanneer je voor geluid hebt, dan correspondeert dat vermoedelijk met lin, rin cq aud-out-r, aud-out-l. Daar kom je zo achter als dat niet zo is. Als je dat weet dan blijven die andere twee over. En die kun je dan aansluiten.
  • Oh ja, vergeten op te merken: Ik meet de aansluitingen gewoon na en trek mijn conclusies.
  • Met deze zou je iig geluid moeten hebben (koptelefoon?): gnd -> gnd gnd mic in mic in lin lout -> aud-out-l rin rout -> aud-out-r Blijven deze over: +5A mic mic-power backout-l (surround links) backout-r (surround rechts)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.