Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Op zoek naar multi-pc router/modem

Anoniem
Comp-Freak
3 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb gedurende een lange tijd een ADSL Ethernet modem, model speedtouch 510, waar ik erg blij mee ben. Dit is mede te danken aan het feit dat het een router en modem tesamen is, waardoor ik ook hardware matig bescherming heb op het internet.

  In huis hebben we twee computers, waarbij de ene op de modem is aangesloten. De overige computer is via deze andere indirect op de modem aangesloten.

  Nu wil ik zorgen dat de computers los van elkaar gewoon op de modem kunnen worden aangesloten. Hier heb je dus eigenlijk gewoon een modem
  outer voor nodig die in ieder geval 2 ingangen heeft, waardoor beide computers direct via de modem toegang krijgen tot het internet.

  Weet iemand of er een mogelijkheid is om de huidige modem (Speedtouch 510, ADSL Ethernet modem) te houden en een soort van splitter te kopen zodat bovengenoemde mogelijk wordt en od dit ten koste gaat van de internetverbinding?

  Zelf ga ik er vanuit dat het waarschijnlijk neerkomt op de aanschaf van een nieuwe modem
  outer. Ik ben echter niet zo bekend op dit gebied en zou graag wat adviezen opdoen wat betreft de beste aankoop.
  Ik ben wel op zoek naar een router en modem tesamen en die het beste/snelste verbinding maakt met internet (weet niet precies in hoeverre dit afhangt van de modem) en hij moet natuurlijk minimaal 2 computers direct toegang kunnen geven tot het internet.

  Alvast bedankt…

 • http://computerplanet.nl/
  Sweex 4 Poort Router - LB000021
 • [quote:4571df5541="MonkeyFLi"]Hey,
  …… Hier heb je dus eigenlijk gewoon een modem
  outer voor nodig die in ieder geval 2 ingangen heeft, waardoor beide computers direct via de modem toegang krijgen tot het internet.

  Weet iemand of er een mogelijkheid is om de huidige modem (Speedtouch 510, ADSL Ethernet modem) te houden en een [b:4571df5541]soort van splitter te kopen zodat bovengenoemde mogelijk wordt[/b:4571df5541] en od dit ten koste gaat van de internetverbinding?…………[/quote:4571df5541]

  Ha ha ha :lol:
  Een splitter zoals met de telefoon gaat niet werken.

  Waar jij op zoek naar bent is een mannier om je internetverdeling te delen.
  Dit wordt normaal gesproken idd met een router bewerkstelligd, maar zoals je zelf al aangaf is je modem voorzien van routerfunctionaliteit !
  Dit betekend dat een switch (switch = slimme hub) volstaat :)

  Je kunt je modem gewoon als router laten functioneren en deze zal met zijn interne dhcp server alle compuers die op de switch zitten aangesloten van internet voorzien … en je hebt ook nog eens een intern netwerk tot je beschikking.
  Natuurlijk hoef je niet oor dhcp te kiezen, maar het is wel handig in jouw geval.
  Een switch is aanzienlijk goedkoper dan een router (als je voor kwaliteit gaat).

  Een router kan natuurlijk ook, alleen is hier niet noodzakelijk tenzij je in de (nabije) toekomst nog andere wensen hebt ?.

  Verder … ga alsjeblieft niet voor sweex of thrust.

  suc6 !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.