Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2e IDE schijf levert foutmelding verifying dmi pool data op

5 antwoorden
  • na het inbouwen van een nieuw moederbord Gigabyte K8NS 939 + AMD 64 3000 + Seagate Barracuda S ATA 200 GB is het volgende probleem ontstaan: op de S ATA schijf is Windows XP PRO geinstalleerd opstelling 1: SATA + Maxtor 80GB (master)/dvd brander (slave) op IDE 1 poort + Maxtor 60GB (master)/cd rom op IDE 2 poort, krijg ik dus de melding verifying dmi pool data, na enkele minuten wachten wordt om de Windows cd gevraagd en dat start alles onder Windows op en zijn de alle 3 de schijven zichtbaar opstelling 2: SATA + 80GB aansluit start Windows normaal op opstelling 3: SATA + 60GB aansluit krijg ik hetzelfde verhaal als bij het aansluiten van alle 3 de schijven het lijkt er dus op dat de 60GB schijf een conflict verorzaakt (via Partition Magic 8.0 schijf al gecontroleerd geen fouten gevonden) met alle combinaties zie ik wel in het opstartscherm van het BIOS alle schijven netjes staan, alle opstellingen met de 60GB zie ik in het opstartscherm het volgende staan wat niet voorkomt in opstelling zonder de 60GB: opstelling 1:ide channel master 0 disk hdd smart capability.......disabled ide channel master 1 disk hdd smart capability.......disabled ide channel master 2 disk hdd smart capability.......disabled opstelling 3:ide channel master 0 disk hdd smart capability.......disabled ide channel master 1 disk hdd smart capability.......disabled iemand enig idee wat er aan de hand is?
  • Kijk eens wat het geeft als je in je bios je IDE-schijf als twééde en je boot-s-ata als derde opstartmedium zet. Ja, 'k weet het: klinkt niet logisch, maar 'k heb ook een s-ata en dat bolt bij mij als een zonnetje. Doe ik het andersom, dan wordt mijn IDE gewoon niet herkend.
  • helaas kan ik in het bios niet aangeven welke schijf ik als opstartmedium kies!
  • [quote:7b759c18c1="werklinq"]helaas kan ik in het bios niet aangeven welke schijf ik als opstartmedium kies![/quote:7b759c18c1] toch nog verder gezocht, blijkt dus toch wel een optie te zijn, helaas welke volgorde ik ook neem van harde schijven probleem blijft hetzelfde
  • ik heb vandaag hetzelfde probleem zo'n beetje gekregen. Ik had ook een nieuwe pc in elkaar gezet en hij gaf ook hetzelfde aan. Ik heb dezelfde hardware wie kan mij helpen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.