Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Critical error: No video

arjean
16 antwoorden
 • Ik heb een misschien voor velen een voor de hand liggende vraag. Ik hoop dat iemand het mij kan uitleggen. Ik ben min of meer een leek op de computer:

  Onlangs heb ik Lineage II (Online spel) geinstalleerd op mijn PC. Als ik deze opstart krijg ik de volgende error:

  OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
  CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1751 MHz with 479MB RAM
  Video: No Video

  Please enable Direct3D acceleration. You can do this by starting dxdiag and enabling Direct3D Acceleration in the Display1/2 tab after installing DirectX 8.1b (or later) and the latest drivers for your graphics card.

  Samen met het spel heb ik DitectX 9.0c geinstalleerd. Bij dirextX staat dat het systeem gebruikt maakt van het algemene videostuurprogramma. Ik heb de volgende systeemgegevens:
  Systeemfabrikant: GBT_
  Systeemmodel: AWRDACPI
  BIOS: Award modular BIOS v6.00 PG
  Processor: AMD sempron™, 2500+, MMX, 3Dnow, 1.7 GHz
  Ik hoop dat dit de juiste gegevens zijn.

  Waar moet ik nu de nieuwste drivers vandaan halen? Ik heb op de naam GBT gezocht zonder resultaat. Heeft iemand een link naar die pagina?
  Hoe gaat precies dat "enabling Direct3D Acceleration", ik kan het niet vinden als ik de tabbladen bekijk na "dxdiag".

  Bij voorbaat dank.
 • Wat voor videokaart heb je? Controleer dat eventueel met Everest.
 • GBT zal wel voor Gigabyte Technoligy staan, waarschijnlijk de maker van je moederbord. Deze melding krijg je idd als je geen videokaart drivers hebt geinstalleerd. Als je zoals hierboven gevraagd het type videokaart geeft, kunnen we drivers zoeken.
 • Mijn videokaart is: VIA/S3 UniChrome (volgens Everest, alvast bedankt !!!) : :lo
 • [quote:92495d573c="arjean"]Mijn videokaart is: VIA/S3 UniChrome (volgens Everest, alvast bedankt !!!) : :lo[/quote:92495d573c] http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2&OSID=1&CatID=1160
 • Heel erg bedankt.
  Mischien een hele domme vraag: welke in de lijst moet ik kiezen?
 • [quote:0f676b8d27="arjean"]Heel erg bedankt.
  Mischien een hele domme vraag: welke in de lijst moet ik kiezen?[/quote:0f676b8d27]Weet het niet zeker, maar probeer deze eens: S3 ProSavage integrated graphics (PL133/T, KL133/A & KM133/A series)
 • Het is gelukt. Ik heb nog eens goed gezocht. Het was weliswaar niet de driver die je aanraadde maar de KN_KM400 Unichrome integrated graphics.

  Heel erg bedankt allemaal.
 • Nog een vraag. Het werkt wel echter alles gaat vertraagt. Ik neem aan dat ik een nieuwe videokaart moet kopen. Nog een speciaal type voor online games? Zijn dat PCI kaarten of werkt dat anders?
 • Je hebt tegenwoordig meestal AGP of PEG (PCI-Express) videokaarten, jij hebt AGP nodig. Wat is je budget?
 • Wat kan ik verwachten voor 50 - 100 euro?
 • [quote:4096db05c1="arjean"]Wat kan ik verwachten voor 50 - 100 euro?[/quote:4096db05c1]Voor dat bedrag zou ik gaan kijken naar een Geforce 6200 of als je geluk hebt een Geforce 6600 of Radeon 9800pro. :)

  Let er bij de 6200 overigens wel op dat je niet de Turbo-cache (TB) editie neemt.
 • Heb ik dan geen last meer van een vertraagd beeld?
 • Ligt eraan… welke en wat voor games speel je?
 • Ik speel Lineage II chronicle 3
 • [quote:5b92346210="arjean"]Ik speel Lineage II chronicle 3[/quote:5b92346210]allbei de games ken ik niet, maar ik denk dat je met een Geforce 6200 al een heel eind komt. :wink: Neem het liefst een "GE" editie (geloof dat Asus die o.a gebruikt) dat is namelijk de snellere editie en kost niet heel veel meer. :) (€100,-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.