Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

S-ATA partioneren, installeren en te weinig GB.

Jank
4 antwoorden
 • Maxtor s-ata schijf gekocht voor op een mobo met s-ata aansluiting. Maxxtor 80 GB.
  Zo ook aangesloten.
  Echter als ik deze schijf wil partioneren, geeft die totaal aan 1262 MB.
  Maar als ik als grootte voor de primaire partitie 10% invul, dan maakt deze een primaire partitie aan van 7800 MB. Dat is inderdaad wel 10% van 80Gb. Dat klopt, maar er resteert voor de rest ongeveer 4000 MB. Zit ik weer totaal 1262 MB.
  Heb nu een C station aangemaakt van 100%, maar creeert dan ook inderdaad die 1262 MB.
  Wat gaat er mis.
  In de bios zie ik wel 80 GB staan.
  Ik heb iets gelezen over het installeren van s-ata drivers, maar wanner moet ik dat doen? Heb bij mijn MSI 915P inderdaad een diskette, maar dacht dit pas later te moeteb installeren.
  Wordt er even simpel van.
  Heb geboot met bootdiskette voor WIN 98 en heb een CD-rom liggen met WIN XP PRO, maar hij herkent geen station. Ziet wel in het opstartvenster de beide cd-rom drives.
  Wat te doen?
 • Waarmee formatteer je? Toch niet met fdisk? In ieder geval, als je opstart van de windows xp cd kan je op ik meen F6 drukken om "niet microsoft SCSI/Raid drivers" te laden. Daar kan je drivers voor je sata controller laden van een diskette als die er zijn tenminste. Zijn er geen OS install drivers voor je sata controller, dan moet windows de controller verder goed kunnen aansturen.
 • Gebruik je wel NTFS als bestandssysteem?
  FAT16 kan maar weinig ruimte zien op de schijf, ik weet er niet alles van af maar dat staat waarschijnlijk in de FAQ…
 • Ik heb geen drivers op een floppy, wat ik dacht. Was een floppy van Intel. Mobo is van MSI.
  Heb inderdaad met fdisk getracht te partioneren. Wat slechts leidde tot een primair station van ongeveer 12 Gb.
  Ook de XP cd kunnen booten, niet op f6 gedrukt, daar ik geen sata drivers heb, maar kreeg het blauwe stopscherm na verloop van tijd..
  Toch iets met de HDD. Heb conform de melding CHKDSK/F uitgevoer, met als geen resultaat geen fouten en 80 GB aan vrije ruimte.
  Nu draait Scandisk, alles lijkt nog te kloppen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.