Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB stick verwijderen doet PC rebooten

14 antwoorden
 • Wie weet raad... Zodra ik een USB stick (of mijn digitale camera) wil verwijderen, word mijn pc gereboot! Het maakt hierbij niet uit of dit netjes gebeurd (USB device stoppen) of niet. Andere USB apparaten (keyboard/ Muis en printer) werken goed. Ik gebruik het volgende systeem: MSI 848P neo Moederbord met 512Mb geheugen. 1x 80 GB ATA HD 2x 160 GB SATA HD Extra firewire kaart Club 3D 9200 SE video Windows XP home Wie kan mij op weg helpen??
 • hoe zwaar is je voeding en welke voltages
 • Kijk eens in de logs van je pc wat voor foutmelding hij geeft op het moment dat je de USB-stick uit je pc trekt. Start --> Uitvoeren... Typ in [b:d551f760fe]eventvwr.msc[/b:d551f760fe] en druk op enter. Waarschijnlijk moet je onder het System log kijken.
 • Heb je de USB key ontkoppeld (zie het icoontje rechts onderin). Doet hij ditzelfde ook in andere USB poorten?
 • Bedankt voor de reacties. Ik heb zelf de voedingsspanningen al gechecked in het bios. Deze lijken ok. Ook heb ik de USB stick op de juiste manier ontkoppeld. Het logbestand geeft aan dat de computer na een foutencontrole opnieuw is opgestart. Hier is een dump-bestand van opgeslagen. Helaas kan ik hier geen wijs uit..... Ook de in het logbestand genoemde link kan me niet verder helpen...
 • was er in xp niet zoiets als een autmatische reboot na een fout? wat gebeurt er als je dat uitzet?
 • volgens mij niks :lol: moet je alleen je eventviewer in de gaten houden.
 • Ik heb inmiddels de automatische reboot na fout uitgeschakeld. Ik krijg dan een blauw scherm met daarop onder andere de volgende foutmelding: NO_MORE_IRP_STACK_LOCATIONS Mij zegt dit helaas niet veel....
 • [quote:a4b89a7da5="Peter van Hal"]Wie weet raad... Zodra ik een USB stick (of mijn digitale camera) wil verwijderen, word mijn pc gereboot! (...) Ik heb inmiddels de automatische reboot na fout uitgeschakeld. (..) NO_MORE_IRP_STACK_LOCATIONS [/quote:a4b89a7da5] Is dat alleen bij het uitpluggen van de usb-stick, of ook bij het inpluggen? Check [url=http://www.computing.net/windowsxp/wwwboard/forum/106982.html]deze discussie.[/url] En welke Service Pack van Windows XP, had je geinstalleerd/geslipstreamed?
 • Ik heb inmiddels de genoemde discussie gechecked: ik heb de usb controllers gedeïnstalleerd en windows ze opnieuw laten vinden en installeren. Helaas is hier het middel erger dan de kwaal: nu krijg ik de bewuste foutmelding al bij het aansluiten van de USB stick. Overigens draait bij al geruime tijd servicepack 2 inclusief alle updates. ... Is herinstallatie van XP een optie?? Of kan er een hardware probleem zijn??
 • [quote:594cb3422d="Peter van Hal"] Overigens draait bij al geruime tijd servicepack 2 inclusief alle updates. Is herinstallatie van XP een optie?? Of kan er een hardware probleem zijn?[/quote:594cb3422d] Een schone XP installatie (met SP2 geslipstreamed) kan een optie zijn. Maar een hardware probleem zou het ook kunnen zijn. Daarvoor zou je tijdelijk PCI kaarten die je niet nodig hebt, voor USB 2.0 kunnen verwijderen. Als je USB 2.0 hebt via een PCI kaart, dan zou je deze ook in een ander PCI slot kunnen proberen. Als dat werkt plaats je de andere PCI kaarten 1 voor 1 terug. Eventueel in andere PCI sloten.
 • Ik heb een on board USB controller. Je zou verwachten dat wanneer deze defect is geen van de USB devices nog zou werken. Mijn USB printer en keyboard/ muis werken echter perfect....
 • Probeer eens in de poort van de printer....
 • probeer dit eens ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters aan de rechterkant, dubbelklik op de IRPStackSize en zet b.v 11 neer (decimaal) als IRPStackSize niet bestaat moet je hem ff aanmaken in het rechterveld , klik rechts\nieuw\dword waarde en type in [b:d0bf1dfad7]IRPStackSize[/b:d0bf1dfad7] nog een tip start je computer op zonder stick plug je usb muis in je usb aansluiting waar eerst je stick zat de stick plug je in de andere usb aansluiting werkte bij mij wel??

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.