Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD

plextor
22 antwoorden
 • Ik ben sinds kort met DVD "bezig". Ik heb een DVD recorder (Philips) aangeschaft (een van de laatste types; DVD 730), dus geen "PC" fikker.
  Ik probeer nu opnames vanaf m'n VCR (rechtstreeks via scart aangesloten, EXT2) te maken. Opnames op een RW+ geven geen problemen, maar op R+ geeft-ie (bij meerdere +R's) aan dat-ie "onbekende data" leest….
  Opnames vanaf de TV geven geen problemen.
  Kan iemand aangeven wat er hier speelt?
 • Bij gebrek aan reacties:
  Ik ga er even voorzichtig vanuit dat 't signaal van die VCR een of andere rol speelt.
  Die VCR is nu op EXT2 van de DVD rec. aangesloten.
  Is 't een poging waard om die VCR aan te sluiten op de TV (via de 2e EXT aansluiting op die TV), of kan ik dan geen opnamen maken?
 • Lion,

  Herken het probleem. Ik heb een soort gelijk iets gehad en bleek bij twee opnames van mijn VCR aan een twertal zaken te liggen:

  Vergeten na de opname de dvd te "sluiten"
  Opname te lang (ruim 4 uur) om gewoon af te kunnen spelen en heb deze via DVD schrink op een nieuwe dvd gefikt en kon hem toen wel afspelen.

  Misschien heb je er iets aan.

  Succes
 • Helaas (denk ik):
  Ik kan (videorecorder) opnemen op DVD +RW, maar niet op +R….
  "Onbekende data", dus "sluiten" lukt dan ook niet! Bovendien hoef je een +R niet te sluiten als je de opname wilt bekijken op 't apparaat waar-ie op opgenomen is. Opnamen van een TV zender lukken perfect op R+, alleen vanaf die VCR niet…..! 't Zal toch wel iets met 't signaal te maken hebben denk ik…..
  Ik weet niet of ik nog opnames kan maken als ik zowel VCR als DVD rec. op een EXT aansluiting van de TV aansluit…..
 • Voorzover ik het laatste wat je noemt geprobeerd heb is mijn antwoord nee. Blijf het trouwens vreemd vinden. Heb je de scart van de tv naar je dvd al eens tussen je vcr en dvd geprobeerd?
 • [quote:8eb413e4ed="PC1"]Voorzover ik het laatste wat je noemt geprobeerd heb is mijn antwoord nee. Blijf het trouwens vreemd vinden. Heb je de scart van de tv naar je dvd al eens tussen je vcr en dvd geprobeerd?[/quote:8eb413e4ed]

  Ik heb inmiddels de zaak bij Philips aangeslingerd; snappen 't ook niet!
  Geresumeerd:
  Opnamen vanaf TV, zowel op R als RW gaat goed / zijn perfect
  Opnamen vanaf VCR: op R resulteert dit in "onbekende data", op RW gaat 't wel goed…..
  Bij Philips kan men op dit moment weinig anders bedenken dan dat [u:8eb413e4ed]een slecht signaal vanaf een VCR[/u:8eb413e4ed] (de band / opname is nou niet bepaald 1 van de beste..) kan resulteren in een verminkte DVD. Vermoedelijk(?) is een "R" hiervoor wat gevoeliger dan een "RW".
  Maar….: men komt erop terug!

  Tevens gaf men aan dat er een mogelijkheid zou bestaan bij een niet te oud TV toestel om de aansluiting van de DVD recorder op de TV te laten voor wat-ie is (EXT1 DVD rec. > EXT2 TV) en de VCR op EXT1 van de TV te zetten. Echter oudere TV toestellen schijnen geen "out" op de scart aansluiting te hebben….

  Vooralsnog wacht ik eerst 't verhaal van Philips af…..
 • Ben benieuwd of Philips je een oplossing kan bieden. Over "slechte" singnalen ivm niet te beste opname geloof ik nu niet direct omdat ikzelf nog (zwart/wit) opnames uit de zeventiger jaren op dvd heb gezet.

  Zou het leuk vinden als je nog laat weten hoe het ids opgelost. Dus vcr naar tv en tv naar dvd of de oplossing van Philips.
 • Inmiddels bijna een maand verder en nog weinig tijd gehad voor grootschalige experimenten, maar langzaam maar zeker komt er "een aap uit de mouw":
  Philips (support) weet nu te vertellen dat 't probleem vermoedelijk is toe te schrijven aan gebruik van onjuiste +R's…. Ik had bij de leverancier "1-8x" meegenomen. Nu blijkt dat de meeste DVD recorders dit niet ondersteunen. Tot "8x" zijn bedoeld voor gebruik in de PC DVD fikker, maar niet voor de huisinstallatie recorder….
  Dit verhaal werd bevestigd door mijn electronica / computer winkel…..
  Ik heb nu "4x" DVD +R (niet te verkrijgen in de PC shop overigens, maar bij de audio / video boer) en ga hier eens mee aan de gang!
 • Ik heb net even mijn dvd's nagekeken en ja hoor alle,aal 4 x + (RW).
  Dus dit zou best de "oplossing" kunnen zijn. Blijf benieuwd.
 • Ik meld me als ik meer weet…!
  Dank voor de reactie.
 • Lion, schiet mij net te binnen. Ik heb ook voor mijn recorder firmware opgehaald en op de recorder geinstalleerd. Heb dit gedaan direct na aankoop dus voordat ik de eerste banden overzette.
 • A) Vlg. Philips was er nog geen update voor die machien…..
  B) Ik heb eerlijk gezegd geen notie hoe je een update moet verzorgen voor een "niet computer component"…..
 • A) Dit kan je eventueel op de site van Philips controleren.
  B) Werkt feitelijk simpel. Indien firmware aanwezig downloaden en daarna op de cr-r fikken en deze in de recorder stoppen. Recorder aanzetten en deze leest alles zelf in en geeft aan wanneer het klaar is.
 • A) Ik ga er maar even vanuit dat die support afdeling gelijk heeft en er nog niets nieuws is. Ik heb even via http://www.philips.nl/support gekeken, maar nog niet kunnen ontdekken waar ze (eventuele) updates verstoppen….
  B) Ik neem aan dat je een CD R bedoelt….?? (of CD RW)
 • Sorry, typefout. Dus cd-r gebruiken of cd-r rw.

  Op onderstaande link vind je bv de recorder die ik heb en waar dus firmware voor beschikbaar is.

  http://www.consumer.philips.com/consumer/support/cons_product_support_detail.jsp?groupId=HOME_AUDIO_VIDEO_GR_NL_CONSUMER&categoryId=DVD_PLAYERS_RECORDERS_CA_NL_CONSUMER&subCategoryId=DVD_RECORDERS_SU_NL_CONSUMER&productId=DVDR70_001_NL_CONSUMER&language=nl&country=NL&catalogType=CONSUMER

  Dus bij zoeken je model opgeven.

  Succes

  Piet
 • Ik heb even jouw link bekeken. Da's zo'n beetje waar je ook op uitkomt via het webadres dat ik noemde. Bij jouw recorder zijn dus al 2 updates geweest! Een bezoek aan de info pagina met mijn exemplaar leverde hetzelfde op als wat de support afd. vertelde: er is nog niets…..
  Ik ga in ieder geval in 1e instantie aan de gang met die 4 speed discs. Mocht dit ook niet het gewenste resultaat geven, dan knoop ik er als test eens een andere VCR aan vast. Mocht ook dit niet goed gaan…..: tja, dan moet-ie toch terug ter controle / reparatie. Ik ga er voorlopig vanuit dat dat niet nodig zal zijn….
 • Ok, ik hoor het nog wel van je hoop ik.
 • Het probleem blijkt inderdaad veroorzaakt door onjuiste DVD's. Het commentaar van Philips blijkt dus juist: "8x" is bedoeld voor "PC gebruik" (DVD brander), "4x" voor de huisinstallatie (DVD recorder).
  Ik heb inmiddels met DVD +R "4x" correcte opnamen gemaakt vanaf Video tape.
  Die "8x" heb ik met succes gebruikt voor opnamen vanaf de interne tuner, dus van een TV zender, maar volgens Philips is dit een kwestie van geluk….
  Weer een wetenschap rijker……!
 • Ik hoop dat "PC1" me nog even wil helpen, maar als iemand anders meer weet is-ie ook welkom….!

  Ik heb inmiddels "kakelverse" firmware gedownload. Deze .zip file bestaat voornamelijk uit .001 en .002 bestanden, verder een "autorun.inf", maar deze doet weinig meer dan de 2 .txt files openen die eveneens in die .zip file zitten…..

  In de apart gedownloade .pfd file wordt gesproken over een .iso file, maar die is er niet, dus ik neem aan dat die .pdf een algemeen stuk info is.

  Als ik nu die complete inhoud uit die .zip (45 bestanden) op een DC-R fik, dan heb ik wat ik hebben moet, neem ik aan……??
 • Hoi, ik heb je pb beantwoord.

  Piet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.