Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding probleem ??

3 antwoorden
  • Al enige tijd kamp ik met een probleem. Bij sommige spelletjes loopt de PC vast, je hoort een klik en alles zit vast. Uit de luidsprekers komt alleen nog een hoge pieptoon. Ik denk zelf dat de voeding deze problemen veroorzaakt. Ik heb de volgende gegevens genoteerd vanuit Everest: CPU Temp: 60 graden (loopt op naar 65 bij vastlopen) Systeem temp: 49 graden +5V = 4,865 +12V = 12,865 -5V = -5,428 -12V = -12,564 Harde schijf en geheugen zijn getest en geven geen foutmelding. Systeem: AMD Athlon 2000+ MSI moederbord ATI Radion 9800 Pro 300 W standaard voeding Als ik de videokaart wissel met een 9500 Pro kan ik dezelfde spellen wel zonder problemen spelen. In het verleden heb ik de voeding al twee keer gewisseld binnen de garantie en elke keer zegt men dat de voeding sterk genoeg zou moeten zijn. Mocht ik iets vergeten zijn dan hoor ik het wel. Greetings 2UALL Munchy
  • Heb je toevallig een creative geluidskaart met oude drivers? Kan van alles zijn hoor dat vastlopen. edit: ow andere kaart geen problemen hmm... google-->power supply calc ff zon site invullen dan kom je erachter.
  • Lijkt me de voeding. Voor zover de sensoren betrouwbaar zijn, is de 12 volt lijn hoog en de 5 volt laag. Dat is vaak een teken van een te zwakke voeding. 300 watt voor een 9800pro vind ik krap, zeker als het niet een A-merk voeding is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.