Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laser of inkt?

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ik wil een all in one printer aanschaffen alleen weet ik niet of ik laser of inkt moet nemen?
  Klopt het dat als ik een laser printer aanschaf dat ik geen inkt of zo moet aanschaffen. ik vind al die inktpatronen wel duur en je moet ze elke keer weer aanschaffen. Weet iemand of je bij een laserprinter ook van die inkt nodig heb of hoef je dat nooit aan te schaffen bij een laserprinter?
 • Bij een laserprinter heb je toners, die maken geen gebruik van inkt, ze zijn inderdaad wel duur en je moet ze iedere keer weer aanschaffen, maar toch zijn laserprinters goedkoper in gebruik dan inkjetprinters, je kan met één zo'n toner namelijk veel meer pagina's printen dan met een inktcartridge. Nadeel van laserprinters is ook nog eens de hoge aanschafprijs en het hoge energie verbruik (soms wel 500W tijdens printen).
 • oke, bedankt.
  Ik schaf toch een laser printer aan.
 • De afdruk kwaliteit van een laser printer is wel minder. Prima voor tekst maar voor foto's is het een ramp.
 • [quote:2f16f564ed="Sander_e_s"]De afdruk kwaliteit van een laser printer is wel minder. Prima voor tekst maar voor foto's is het een ramp.[/quote:2f16f564ed]

  O ? Waar baseer je dat op ?

  Mijn laserprinter (van HP, prijs: +/- 690€) presteert toch écht vele malen beter dan mijn broer z'n inkjet printer (van HP, prijs: +/- 220€ –> wat voor inkjet pr.'s aanzienlijk duur is)
 • Dus jouwn laser print ff een mooie digitale foto ?
  De budget inkjetprinters van €100 doen dat nog beter!

  Een (kleuren)laser is handig als je veel documenten print met hier en daar een plaatje (al dan niet in kleur) of grafiekje, niet om mooie foto's te printen.
 • laserprinters zijn vooral bedoeld voor zakelijk gebruik en snelle verwerking, zodat niet iedereen in een groot netwerk eeuwen op z'n geprinte documentjes hoeft te wachten. Maar voor foto's vind ik een inkjet of fotoprinter echt veel en veel beter.
 • [img:5c392ab6c5]http://i3.photobucket.com/albums/y77/sander_e_s/ikzegniks.gif[/img:5c392ab6c5]
 • [quote:54a13e0802="Sander_e_s"][img:54a13e0802]http://i3.photobucket.com/albums/y77/sander_e_s/ikzegniks.gif[/img:54a13e0802][/quote:54a13e0802]

  en hiermee probeer je te zeggen?
 • -Ha, heb lekker toch gelijk-
 • [quote:048e1fe6aa="Sander_e_s"]-Ha, heb lekker toch gelijk-[/quote:048e1fe6aa]Voor tekst absoluut niet. Voor plaatjes misschien, maar vermoedelijk niet. Voor foto-kwaliteit, ja, dat kan de laserprinter (nog) niet. Hoewel een goede kwaliteit al haalbaar is. Ik weet niet welke kwaliteits eisen verwacht worden, dus de beter/slechter discussie is zo niet te voeren.
 • Hmm, dat zei ik toch. wel ff lezen voor dat je reageert
  [quote:b35835f708="Sander_e_s"]De afdruk kwaliteit van een laser printer is wel minder. Prima voor tekst maar voor foto's is het een ramp.[/quote:b35835f708]
 • [quote:03548ee245="Sander_e_s"]De afdruk kwaliteit van een laser printer is wel minder. Prima voor tekst maar voor foto's is het een ramp.[/quote:03548ee245]Dit vind ik niet hetzelfde.
 • -zucht- Ik wel. Maar laten we deze discussie staken voor er een slotje op komt.
 • [quote:76b199f217="Sander_e_s"]-zucht- Ik wel. Maar laten we deze discussie staken voor er een slotje op komt.[/quote:76b199f217]

  Zie ik hier een uitvluchting :lol:
 • Ik vond dat de eerste aanhef een te negatieve indruk gaf. Afdrukken is alleen niet alleen tekst en (kleuren) foto's. Het was misschien beter geweest om een laserprinter niet te vergelijken met een kleuren inktjet printer. Ze zijn te verschillend. Wil je goede foto kwaliteit: dan een inkjet printer. Ik moet wel zeggen dat mijn broer erg positief was over de huidige 3-in-1 systemen (met kopieer optie). Ik ben eigenlijk benieuwd wat pademe eigenlijk wil afdrukken. Dat bepaald uiteindelijk de keuze. Zelf heb ik dus 2 printers … omdat 1 printer alleen niet voldoet. Oh ja, ook laser printer cartridges kunnen duur zijn, zeker bij de goedkopere laserprinters.
 • [quote:2972bd446b="evisu"]Zie ik hier een uitvluchting :lol:[/quote:2972bd446b]

  Jij ziet wat ik zie..
 • [quote:f46554b48e="evisu"]Zie ik hier een uitvluchting :lol:[/quote:f46554b48e]

  stoker [size=7:f46554b48e]stalker ook btw[/size:f46554b48e]
 • [quote:a19ac27d6b="Sander_e_s"]De afdruk kwaliteit van een laser printer is wel minder. Prima voor tekst maar voor foto's is het een ramp.[/quote:a19ac27d6b]

  ooit is dit waar, de laserprinter bij me pa op zn werk print op hoge snelheid letters op enorme kwaliteit, verder zijn plaatjes vele malen mooier met een laser printer dan die van een inktjet printer (misschien ook wel omdat dit een HEEL dure printer is), laser is veel precieser, hoeft niet op te drogen dus je kan dr ook niet met je vingers een zootje van maken, etc, laser is gewoon superieur tov inktjet
 • [quote:4df4b8bc34="Sander1337"]…laser is veel precieser, hoeft niet op te drogen dus je kan dr ook niet met je vingers een zootje van maken, etc, laser is gewoon superieur tov inktjet[/quote:4df4b8bc34]MIsschien wel bij een zekere prijs. De kleurenlaser die ik tot nog toe heb gezien doet het erg goed op speciaal papier. Een fot kwaliteits afdruk (in glans), tja, daarin is de inktjet (volgens mij dan) nog steeds beter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.