Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluid bij multi-tasking

4 antwoorden
  • Sinds kort heb ik een (bijna) nieuwe computer. Ik heb een nieuw moederboard, en chip (asus a8vdeluxe moederbord, amd64 3000+ chip) Mijn PC doet het prima, maar als ik muziek luister (Mp3 via winamp) en ik doe ondertussen wat anders, (spelletjes, of zelfs outlookexpress opstarten) begint het geluid over te slaan. Ik denk dat er ook andere multi-taking problemen zijn, maar aan het geluid kan je het goed horen. Waar zou hierbij het probleem kunnen zijn, want bij mijn vorige, veel minder krachtige PC was dit geen enkel probleem.
  • Hoeveel megabyte intern geheugen heeft je pc ? Dit kun je zien door op het bureaublad te gaan staan, Deze Computer klik met rechts -> Eigenschappen. Als je 256 mb hebt kan ik het wel begrijpen want windows xp icm firewall en virusscanner en een redelijk zwaar programma als winamp heeft eigenlijk liever 512 mb, of minimaal 384 (128+256). Indien je 512 mb hebt kan het ook liggen aan de DMA mode waarin de schijf zich bevind. Dit moet Ata 100 of 133 (bij maxtor schijven) zijn. Als je een 40 aderige kabel ipv 80 gebruikt kan de schijf niet op maximale snelheid werken, en krijg je ook vaak dit soort problemen. Dat je het bij je oude pc niet had terwijl die minder krachtig was ligt er denk ik aan dat je toen windows 98 had (of een andere, maar niet xp waarschijnlijk) en die hebben genoeg aan minder geheugen. Voor win98 is 64 of 128 mb al zat om soepel te draaien. Groetjes!
  • Ik heb 1024MB. Ik draaide hiervoor ook windowsXP met een 2ghz p4 processor. Maar door mijn eigen stomme schuld heb ik die en mijn moederbord moeten vervangen.
  • Installeer eens de nieuwste drivers voor je geluidskaart.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.