Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Desktop kast op zijn kant plaatsen?

Anoniem
evisu
10 antwoorden
 • Hallo,

  Een practische vraag:

  Ik wil een desktop computer op zijn kant zetten om hem in een kast te kunnen plaatsen waar normaliter een tower in hoort. Men heeft mij verteld dat dit op zich geen bezwaar is, mits de CD-spelerlade is uitgerust met kleine nokjes, die de CD op zijn plek houden, zodat deze er niet uit valt als de PC op de zijn kant staat. Dat de CD dan verticaal moet worden geladen is geen bezwaar. Klopt deze bewering?
 • Klopt, vaak gaat het gewoon goed als de drive niet met deze nokjes is uitgerust maar er komt een keer dat de cd vast komt te zitten in de drive. Ik zou het dus alleen doen als er ook echt van die nokjes zitten.
 • Hallo,

  De CD-speler is uitgerust met die nokjes, dus dat gaat geen probleem opleveren. Ik neem overigens aan dat de harde schijf ook geen problemen heeft met het verticaal draaien?
  Misschien klinkt het allemaal wat nodeloos moeilijk, maar ik heb deze PC van iemand overgenomen ter vervanging van een een gecrashte PC in mijn thuisnetwerk die gebruikt werd door mijn zoon. Die zat dus ineens zonder en toevallig liep ik toen tegen deze computer aan, maar omdat dat geen tower is wordt het dus even behelpen…
 • [quote:b11a4b52df]Ik neem overigens aan dat de harde schijf ook geen problemen heeft met het verticaal draaien? [/quote:b11a4b52df]
  Nee, dat is geen probleem.
  Je moet niet aan de harde schijf komen als die bezig is, maar als hij eenmaal stevig hangt/staat maakt het niet uit in welke richting dit is.

  Kortom: geen probleem!
 • Een harde schijf kan je beter gewoon recht plaatsen.
  Vaak is dat niet goed voor ze.
  Tenzij een harddisk al ze hele leven schuin draait, dan maakt het zover ik weet niks uit, maar dan zou ik hem nog steeds recht neer zetten.
 • [quote:876eee267b="evisu"]Een harde schijf kan je beter gewoon recht plaatsen.
  Vaak is dat niet goed voor ze.[/quote:876eee267b]Dit maakt niks uit, er zijn legio kasten waarbij de drives ook schuin geplaatst zijn.. :wink:
 • [quote:85e9ac456e="jayday"][quote:85e9ac456e="evisu"]Een harde schijf kan je beter gewoon recht plaatsen.
  Vaak is dat niet goed voor ze.[/quote:85e9ac456e]Dit maakt niks uit, er zijn legio kasten waarbij de drives ook schuin geplaatst zijn.. :wink:[/quote:85e9ac456e]

  Ik kan niet uit zijn post uitmaken, dan zijn kast dit ook en kan en of hij dit ook doet ;)
 • Op ons bedrijf staan 40.000 desktop computers op zijn kant. Lijkt me dus geen probleem
 • [quote:307d230389]Tenzij een harddisk al ze hele leven schuin draait, dan maakt het zover ik weet niks uit[/quote:307d230389]
  Nu spreek je jezelf tegen. Als het een heel leven lang wel kan, kan het natuurlijk ook na een jaar recht gehangen te hebben.
 • Volgens mij heeft et te maken met de inslijting van de lagers op een bepaalde stand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.