Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

crossover

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
 • Wat is een crossoverkabel, is dit een doodgewone seriele kabel rs 232c
  of is daar iets aan veranderd voor wat betreft de pinindeling dat bij de ene connector de pinindeling anders is dan bij de andere.
 • Bij een cross kabel zijn bepaalde pennen anders aangesloten.
 • [quote:f57d648eca="laheije"]Wat is een crossoverkabel, is dit een doodgewone seriele kabel rs 232c
  of is daar iets aan veranderd voor wat betreft de pinindeling dat bij de ene connector de pinindeling anders is dan bij de andere.[/quote:f57d648eca]Een cross kabel associeer ik met een netwerkkabel die tussen 2 computers wordt gebruikt. Voor RS232 wordt zo'n kabel normaliter null modem kabel genoemd. De kabels zijn totaal verschillend en dus niet vergelijkbaar. Gaat het om RS232?
 • Het moet een seriele kabel zijn op een com 1 of com 2 poort.
  Het gaat er mij om dat ik een snijplotter hebt gekocht een Roland pnc-1000. En nu wil hij niet snijden na een snijopdracht. Met een parallelle kabel print hij wel maar niet wat hij moet plotten in plaats van een cirkel snijd hij andere letters en tekens.
  Nu las ik op internet in een of ander forum dat men een seriele kabel moet gebruiken en die moet aangepast worden,. ook sprak men op een ander forum over die crossoverkabel zodoende mijn vraag.
  Weet iemand of zo en kabel te krijgen is of moet je die zelf in elkaar knutselen?
  Volgens dit forum kan je een 25 pin naar 9 pin conn. gebruiken en moeten de pennen 4.5.6 op de plotterconn. doorverbonden zijn bovendien moet pin 7 van de plotter naar pin5, en pin 20 naar pin 8.6.en1 en pin 2 naar 2 en pin 3 naar3 naar de andere conn.
  Misschien weet iemand wat voor conn. dit moet zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.