Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foto's onleesbaar

5 antwoorden
  • Het verhaal: Ik ben op reis geweest naar Italië en heb daar veel foto's genomen met mijn Canon EOS 350D op een CF geheugenkaart van 512 Mb. In mijn PDA (die ik bij me had) zat een SD geheugenkaart van 256 Mb. Aangezien het CF kaartje zo goed als vol zat, heb ik aan de hotelreceptie 256 Mb laten knippen en plakken op het lege SD kaartje. Het probleem: Terug aangekomen in België wou ik de foto's bekijken. Geen probleem wat betreft het CF kaartje maar al de foto's op het SD kaartje zijn onleesbaar. De computer kan ze niet tonen en in photoshop krijg ik een melding in de aard van "wrong JPEG header information". Weet er iemand raad?
  • Misschien heeft het OS shortcuts gemaakt ipv van kopietjes. Kijk even naar de bestandsgrootte, dan weet je meteen wat het is. Als het shortcuts zijn, zijn je foto's helaas weg. :cry: Gr. Sander
  • Bekijk het kaartje eens met pc inspector smart recovery.
  • probeer een andere lezer ... Ik heb met mijn sd-kaartjes net zulke fratsen gezien. De ene lezer pakt ze wel, en de andere maar voor een deel met precies zo'n foutmelding waardoor je wel de directory-info kunt zien maar het bestand onleesbaar lijkt.
  • Het zijn geen snelkoppelingen, de bestanden zijn werkelijk de juiste grootte. Ik zal nu eens proberen met pc inspector smart recovery.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.