Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Voeding zonder moederbord?

None
10 antwoorden
 • Ik had een probleem met mijn externe harde schijf: mijn stroomadaptor was bijeengesmolten… Op de adaptor stond een mooi tekeningetje van welke voltage er juist op welke pinnetjes zat, 5V en 12V en GND. Dit is hetzelfde als een harde schijf in de computer. Dus ik ben een oude voeding gaan opgraven en heb de juiste draadjes verbonden met de stekker. Werkt allemaal perfect, op één ding na, ik kan de voeding niet opzetten als ik er geen moederbord aanhang. Kent iemand de mogelijk om een oude computervoeding (zo eentje die je nog manueel met een knop moet afzetten) kan laten draaien zonder moederbord?

  Groetjes
  Hansje
 • Je kunt gewoon met een paperclip het de groene draad met een zwarte verbinden (in de ATX connector), dan werkt het gewoon.
 • het is geen ATX voeding, ik heb geen groene draad, wel twee zwarten…

  Hansje
 • Dit is de aansluiting waar ik het over heb:

  [b:1a4e7856f4]Motherboard power connector[/b:1a4e7856f4]

  Standard AT-style motherboard gets power from the power supply through 12 pin power connector which is typically built from two 6 pin parts. The power connector has four different voltages available. The positive +5V power has lots of current available (typically over 10A), +12V has few amperes. The negative power supplies can supply typically quite limited power (-12V few hundred mA and -5 even less).

  1. Power Good (output from PS which tells that output voltages are OK)
  2. +5Vdc
  3. +12Vdc
  4. -12Vdc
  5. Ground
  6. Ground

  7. Ground
  8. Ground
  9. -5Vdc
  10. +5Vdc
  11. +5Vdc
  12. +5Vdc

  groetjes
  Hansje
 • Die moet gewoon stroom leveren als je hem met de schakelaar aan zet.
 • doet ie niet…

  Hansje
 • Voeding doet het wel als je hem op een moederbord aansluit? Dat heb je ook echt getest? En heb je op dat moment dan ook als je externe hdd aangesloten gehad? Zo niet, dan kan het zijn dat je externe hdd kortsluiting veroorzaakt. Dat zou verklaren waarom de adapter doorgebrand is en de voeding afslaat.
 • nop, zij draait alleen als er een mobo aanhangt, en dan doet de schijf het perfect…

  Hansje
 • Nou, het zou moeten werken :wink: Hier al met talloze AT voedingen gedaan. AT voedingen hebben verder ook geen detectie systeem ofzo of er een moederbord aan hangt. Gaat de fan wel draaien als je hem aanzet zonder moederbord er aan?
 • Ja, en na wat geëxperimenteer kan ik ook dit nog zeggen (en nu wordt helemaal bizar vind ik…):
  ik heb stekker 1 (pin 1-6) op het mobo gezet en de andere stekker weggelaten, dat werkte… ik heb stekker 2 (Pin 7-12) erop gezet, en stekker 1 eruit. Beide werken!

  Hansje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.