Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printerkop Canon S520 reinigen

9 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een Canon S520 printer, waarvan de kleuren nog wel printen, maar zwart (al geruime tijd) niet meer. Ik heb de printerkop al 2 x in alcohol 96% meer dan een nacht laten staan, maar dat heeft niet geholpen. Ook een printspecialist heeft er met een middel op/in gespoten maar dat hielp ok niet. Er zit nog gewoon inkt in de cartridge... Iemand tips/ideeën over hoe een printkop wel schoon te maken is?
  • Volgens mij is dat een verloren wedstrijd als ik lees wat er al gedaan is. Ik weet niet wat een nieuwe printkop kost, maar als je de printer wilt houden is dat volgens mij de beste keus.
  • Er is niks mis met de printer, maar in verhouding kost zo'n printkop belachelijk veel. Dus dan is een nieuwe printer weer voordeliger denk ik. Maar een werkende printkop is nóg voordeliger. Niemand die tips heeft? Inkt moet toch te verwijderen zijn?
  • Je hebt er al een specialist bij gehad........ Als laatste optie zou je nog kontakt op kunnen nemen met Canon. Waarschijnlijk adviseren zij ook een nieuwe printkop, maar je weet het nooit.
  • Probeer het eena met natte wattenstaafjes.
  • [quote:43da439433="Sander_e_s"]Probeer het eena met natte wattenstaafjes.[/quote:43da439433]Pak dan wel demi water of alcohol. Gewoon water laat kalk achter. Maar ik denk dat na wat je allemaal al geprobeerd hebt, je het wel kan vergeten. Nieuwe printkop of printer is dan de enige mogelijkheid.
  • Tja het is toch wat. Een goede printer, nauwelijks gebruikt. Baal, baal. Bedankt voor de reacties in elk geval.
  • Mij is het al bij verschillende malen gelukt met gewoon warm stromend water uit de kraan. Als een afdruk nat word vloeid de inkt namelijk ook uit. Wel goed droog laten worden voordat je hem terug plaatst. Zelfs verstopte cardridges van hp gaan ook. Ikzou zeggen wat heb je te verliezen gewoon proberen.
  • wat vind jouw printspecialist van: leg de printkop met zijn kop in een laagje water met surfactant (=soort zeep) in een ultra soon badje. Misschien tril je de gaatjes nog open. Je zou het trillen ook met acohol kunnen proberen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.