Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Muis disconnect/reconnect probleem!

7 antwoorden
  • Hallo daar! Ik zit al een tijdje met dit probleem en heb me suf ge-googled, maar heb nergens een oplossing voor mijn probleem gevonden. Ik zal allereerst een aantal hardware gegevens noteren mocht dit van belang zijn. Windows XP Home Intel Pentium 4HT Processor 3000Mhz 1024 DDR RAM GForce 6600GT Logitech MX 500 Optische USB Muis Probleem: Zo af en toe (redelijk vaak eigenlijk) doet mijn muis het voor een aantal seconden niet meer. Daarbij hoor ik ook de pling-pling geluidjes van Windows die je normaal hoort als je (nieuwe) hardware aansluit/verwijdert. Het lijkt dus alsof iemand even snel de draad uit de usb poort haalt en hem er snel weer in doet. Ik heb 4 usb poorten achterop en 3 voorop mijn computer. Bij allen krijg ik hetzelfde probleem. Daarbij moet ik nog zeggen dat ik zelfs met een andere muis via een PS/2 poort precies hetzelfde probleem krijg. Ik heb mijn computer zelfs geformatteerd, het probleem is niet verdwenen. Ik heb nog 2 kleine programma'tjes/drivers [USB 2.0 Hibernate Patch & USB Resume Patch] geïnstalleerd die standaard op de D (Backup) drive staan samen met alle xp patches/updates / andere drivers / chipset drivers / etc. Voor en na het installeren van deze twee blijft het probleem hetzelfde. Ook heb ik geprobeerd of het installeren van de muis software misschien helpt. Het enige verschil wat dit geeft is als de muis het voor een antal seconden niet doet, de windows pingeltjes (van aansluiten/verwijderen van hardware) niet afgespeeld worden. Ik speel veel online spellen en begin het dus nu wel echt zat te worden ;) Ik heb geen flauw idee meer waar het aan zou kunnen liggen. Ik hoop dat er iemand is die mij misschien een oplossing kan geven voor mijn probleem. Als je meer info nodig hebt over mijn cpu, laat het even weten en ik geef het door. Alvast heel erg bedankt! Ronald.
  • probeer een andere USB muis of als ie een verloopstuk heeft een andere verloop gebruiken. Hiermee kan je uitsluiten of het aan de muis zelf ligt. Check effe in je BIOS of alles goed staat voor USB. Wat je ook kan doen is alles wat met USB te maken heeft uit apparaatbeheer verwijderen en windows de boel opnieuw laten detecteren
  • lijkt mij een kabel met een kniek erin, dus dat het signaal af en toe niet goed door wordt gegeven
  • Draadloze muis? Stop er eens nieuwe batterijen in.
  • [quote:f901ef343d="Sander_e_s"]Draadloze muis? Stop er eens nieuwe batterijen in.[/quote:f901ef343d] MX500, dat zegt tie in zn vraag.
  • :oops: Dan denk ik idd aan een kabelbreuk of een lost zittende kabel.
  • kijk je kabel eens na op eventuele knieken, misschien is het bij jou ook mogelijk om ergens een stukje kabel te vinden die er uit ziet als de orginele logitech kabel en er gewoon tussen zetten. anders moet je een nieuwe muis kopen, MX510 kost geloof ik zon 30 euro en de MX518 zon 45

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.