Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Van .mp3 naar .cda

kid jansen
2 antwoorden
  • Mijn mp3-bestanden hebben verschillende compressieformaten: 128 bps, 192 bps, 256 bps enz. Dat is te merken aan de geluidskwaliteit: hoe hoger het bps-getal, hoe betere weergave. Maar wat gebeurt er met die compressie als ik met deze bestanden cd's brand en ze dus omzet van .mp3 naar .cda? Worden ze weer helemaal 'uitgepakt', dus hersteld in de oospronkelijke staat, of verlies je toch kwaliteit? En wat is het effect van verschillen in bps? Levert een mp3-bestand met een laag bps-getal een slechter cda-bestand op dan een met een hoog bps-getal?
  • als je een nummer van bijv 256kbits converteerd naar 128, en hem daarna weer converteerd naar 256 is de kwaliteit van het nummer gezakt en gelijk aan die van 128, en niet de originele van 256.

    Zo maakt ik eens de fout:

    backup maken, ook je mp3-nummers. ik ze converteren naar 32bits, en na de format c weer converteren naar 128 of groter(weetnietmeer). Het klonk helaas nergens meer naar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.