Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

accu in notebook zonder laden, kan dat???

7 antwoorden
  • Omdat ik ervan op de hoogte ben dat ik een accu erg zwak kan worden als deze constant wordt opgeladen, zonder een keer goed leeg te geraken.. wil ik graag dat deze accu niet gaat laden zodra ik mijn notebook op netstroom heb. Het is voor mij ook niet handig om elke keer de accu uit het notebook te halen, dus vraag ik me of ik in 'apparaatbeheer' bij accu deze kan uitschakelen?? Of is er nog een andere manier dat de accu NIET gaat laden terwijl deze gewoon aanwezig is in het notebook.. Gerben a.k.a. [ForumFreak] :wink:
  • Niemand????
  • Gewoon niet aan netspanning zetten als je accu niet leeg is?
  • is inderdaad ook het enige wat ik kan bedenken. Wat voor accu is het? de nieuwere laptops hebben een li-ion accu, die zijn nagenoeg ongevoelig voor het 'geheugeneffect'.
  • [quote:f7f1c3ee70="Pinquin"]Gewoon niet aan netspanning zetten als je accu niet leeg is?[/quote:f7f1c3ee70] Sorry hoor, maar dat is geen antwoord op mijn vraag :evil:
  • [quote:746f02d83d="tinus89"]is inderdaad ook het enige wat ik kan bedenken. Wat voor accu is het? de nieuwere laptops hebben een li-ion accu, die zijn nagenoeg ongevoelig voor het 'geheugeneffect'.[/quote:746f02d83d] Het is idd een Lithion accu in het notebook, maar ook deze kunnen door weinig ontladen afnemen in gebruik... Weet niemand het antwoord dan???
  • Nou, dat is al gegeven, maar daar antwoordde je nogal agressief op. Nee, een accu gaat nu eenmaal opladen als je de adapter aansluit, dus nee, wat jij wil is niet mogelijk, dus moet je de adapter er niet aan koppelen, of gewoon ermee leven dat je accu misschien 2 maand eerder aan vervanging toe is. Bijladen is geen ramp, als je hem af en toe maar wel een keer volledig leeg laat worden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.