Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

LOGITECH Z5500 speakers

27 antwoorden
 • Ben van plan om deze speakerset te kopen maar wil graag eerst een paar meningen/ervaringen erover horen. Dus wie heeft een advies/ervaring betreffende deze speakers?
 • Martijn kan je er wel meer over vertellen, die heeft ze zelf. Ik heb de z5300 en ben daar ook erg tevreden over. Wat ik verder hoor over de 5500 is dat het alleen maar beter is dan de 5300. Denk dat je er een heel leuk setje aan hebt.
 • Is niet echt te vergelijken met een Z5300, zit een klasse hoger (meer opties zoals digitale aansluitingen etc en meer vermogen) http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1022778 en http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1065084 Leesvoer :) in die topics staat genoeg over de Z5500 geschreven :)
 • [quote:06a0c1b3aa="NoepZor"]Is niet echt te vergelijken met een Z5300, zit een klasse hoger (meer opties zoals digitale aansluitingen etc en meer vermogen)[/quote:06a0c1b3aa]Weet ik, maar het ging mij er om dat de z5300 mij al niet teleurgesteld heeft :wink: De z5500 moet alleen maar beter zijn.
 • Heb het setje idd zelf, en ben er erg te spreken over. Goede bas, niet te overdreven, (kan wel overdreven.) kan je goed regelen. Van die plopjes waar ze het op tweakers over hebben heb ik nog geen last van gehad. Ik weet niet wat voor geluidskaart je hebt, maar in combinatie met men audigy 2 zs, klinkt het erg goed. Zowel analoog, als nu via de coax. Echt een aanrader!!! Maar als je wilt kom je maar een keer luisteren.
 • Ik vraag mij wel eens af of je voor dat geld niet better gewoon een home cineama systeem kan kopen, waarom willen jullie dan zo'n dure set???
 • Dit setje doet niet onder voor een goedkope home cinema set hoor ;)
 • Nee dat begrijp ik maar het zit op je pc aangesloten dus wil je muziek luisteren moet je je pc aanzetten dus mij lijkt het niet handiger als een home cinema systeem. Ik heb zelf een logitech z2300 ben daar erg tevreden mee maar vind het wel jammer dat ik geen 5.1 setje heb als ik muziek dvd's en games speel nu ben ik benieuwd of er uit een z5500 veel better geluid komt, is er iemand die allebij de setjes wel een gehoord heeft??? Groetjes, Jordi
 • [quote:e982195e6a="Joddi"]Ik vraag mij wel eens af of je voor dat geld niet better gewoon een home cineama systeem kan kopen, waarom willen jullie dan zo'n dure set???[/quote:e982195e6a] Voor €300 heb je misschien één goede kwaliteit box, dan mis je er nog vier, de subwoofer, AV-versterker en DVD-speler. Als je voor €300 een complete home cinemaset koopt met speakers dan heb je prut. Als je hem alleen voor je PC gebruikt en dat is je budget zou ik gewoon hiervoor gaan.
 • Jij overdrijft, dat is geen gemiddelde consument, maar audiofiel...
 • [quote:aaf7fa3265="kid jansen"][quote:aaf7fa3265="Joddi"]Ik vraag mij wel eens af of je voor dat geld niet better gewoon een home cineama systeem kan kopen, waarom willen jullie dan zo'n dure set???[/quote:aaf7fa3265] Voor €300 heb je misschien één goede kwaliteit box, dan mis je er nog vier, de subwoofer, AV-versterker en DVD-speler. Als je voor €300 een complete home cinemaset koopt met speakers dan heb je prut. Als je hem alleen voor je PC gebruikt en dat is je budget zou ik gewoon hiervoor gaan.[/quote:aaf7fa3265] Wat je nu zegt klopt niet echt boxen van 300€ per stuk zijn echt maar dan ook echt niet te vergelijken met die boxjes van de z5500, ik ben echt een muziek verslaafden ook veel muziek dvd's en nu heb ik een z2300 maar wil wel graag naar een 5.1 set maar dan ook een van redelijke kwalieteit, maar is er iemand die weet of ik er veel op vooruit ga als ik een z5500 zou kopen??
 • Ga ander is naar de media markt om te luisteren. Kijken of het verschil er is.
 • [quote:098b358844="Martijn Hogendorf"]Ga ander is naar de media markt om te luisteren. Kijken of het verschil er is.[/quote:098b358844] Kan je daar pc boxjes beluisteren??
 • [quote:c64ba207cb="Joddi"][quote:c64ba207cb="Martijn Hogendorf"]Ga ander is naar de media markt om te luisteren. Kijken of het verschil er is.[/quote:c64ba207cb] Kan je daar pc boxjes beluisteren??[/quote:c64ba207cb] Hier in groningen wel
 • ik geef meteen toe dat ik net overdreef, maar ik vind een home cinemaset sowieso al niet te vergelijken met een pc speakerset. Als je je speaker setup zelf samensteld per speaker (fronts, rears, center, sub) ben je over het algemeen flink wat kwijt, zeg dat je voor een 5.1 setup toch wel zeker €800 (2x front + 2x rear a €100, center €150, sub €250) kwijt bent minimaal als je voor redelijke kwaliteit gaat. Voor goed toch zeker €1500 en de echte audiofiel geeft zo veel uit als hij kan uitgeven. Logitech is echt een merk voor je computer of je console, maar niet vergelijkbaar met home cinemaset, dat ligt bij gelijke kwaliteit in een compleet andere prijsklasse. Dus als ik een geluid uit m'n PC wil krijgen van goede kwaliteit dan koop ik bijvoorbeeld een Z-5500. Als iemand denkt dat je beter geluid krijgt uit een complete home-cinemaset van €300 of van mijn part €500 dan uit een Z-5500 dan heeft ie dat toch echt mis. Zou ik een home cinemaset kompleet met speakers kopen van de kwaliteit van een Z-5500 dan ben ik toch zeker wel €1200 kwijt. @Joddi, een beetje muziek verslaafde luisterd niet naar een pc-setje. :wink: Dan zou ik er toch echt een versterker tussen gooien en losse speakers nemen. ik denk dat er voor jou weinig verschil is, als je met name muziek er mee beluisterd, tenzij je vooral muziek DVD's draait. Dan gebruik je namelijk toch alleen je sub en fronts, tenzij je het upmixt naar 5.1. De Z-5500 heeft 62W front en rear 69W center en 188W sub, dus je gaat alleen met je sub flink vooruit. Voor alle duidelijkheid, ik wil dus niet zeggen dat je veel beter je speaker setup samen kan stellen uit flink prijzige boxen, maar het is gewoon een feit dat je voor de prijs van een Z-5500 geen home cinemaset met boxen hebt van gelijke kwaliteit.
 • Goed en duidelijk verhaal klasse, Dat ik geluid op me pctje luister heeft er mee te maken dat ik nog niet genoeg geld heb voor een mooie set(ben 15), maar dat is zekker iets wat gaat kommen. Zijn er nog anderen alternatieven als de z5500 want ik vind dat mijn setje te veel bass produceert en dat zal bij de z5500 niet egt minder worden :wink: maar ik vind het hoog wel prachtig meestal zijn die pc-boxjes in het hoog heel slecht omdat het geen 2-weg boxjes zijn maar dat heeft logitech weer zo mooi opgelost met die gepolijste aluminiumfaseplug in het midden van de speaker. Groetjes, Jordi
 • dat hij teveel bass produceert kan je hopelijk zelf ook wel bedenken, je gaat van 120 naar 188W RMS voor je subwoofer, terwijl je fronts van 80 naar 62W gaan. Als je vervolgens stereo muziek gaat luisteren dan is het niet echt raar dat je veel te veel bass hebt, je hebt mindervermogen over je fronts terwijl je anderhalf keer zoveel vermogen over je subwoofer hebt. EDIT: sorry, ik lees dat je nu al te veel bass hebt, lees het bovenstaande en je komt er achter dat je nog veel meer krijgt met de Z-5500. als je het geld van de Z-5500 uitgeeft aan een stereo set dan heb je best wel knappe hi-fi boxen.
 • Die bas is heel goed in te stellen. Daarom moet je het niet laten om hem te kopen.
 • maar dan is het nog steeds zonde omdat je veel minder gebruik maakt van je center en rears waar je wel voor betaald. Die set is gemaakt voor het afspelen van 5.1 geluid, ga je 2.1 afspelen dan is de hele verhouding subwoofer satelietten om zeep geholpen en heb je veel te veel bass. Tuurlijk, je kan je bass dempen en eventueel de crossover nog anders instellen zodat alleen het echt laag nog door de sub gaat. Maar dan kan je alsnog beter een echt mooie 2.0 of 2.1 set kopen. Voor het geld van de Z-5500 heb je ook twee Tannoy Fusion 3. Dat is 70W RMS, 89dB SPL, 8ohms, 35-20kHz speakers van een topmerk. Prestaties iets lager dan de Z-5500, maar de kwaliteit veel hoger.
 • Mensen.. Wat is er zo verkeerd aan de (te veel) bas en kwaliteit en prijs? Kijk eens wat je voor die 300 euro krijgt! Heb zelf de z-680 maar heb de Z-5500 ook vaak gehoord. Voor 300 euro heb je een DVD-speler met ingebouwde versterker en DTS/DD decoder, en een paar duizend watt piekvermogen waar vaak ze mee patsen op de doos. Voor diezelfde 300 euro koop je de Z-5500. Dan heb je een optisch of coaxiaal kabeltje van je stand alone DVD-speler naar de Logitech, of kijkt men liever films op de pc? 500W RMS is echt meer dan genoeg. De bas valt erg netjes te regelen, beter dan de Z-680. Mijn z-680 naast een Pioneer receiver en DVD speler, met Elac luidsprekers van mijn ouders... Moeilijk te zeggen hoor welke ik mooier vond klinken. Dit was wel 380 euro tegen 1600 van de Elac's. Wat kost een DVD speler nou nog? Een receiver, DVD speler, luidsprekers en kabels voor 300 euro? Mijn keuze is dan snel gemaakt. (DTS, Dolby Digital, makkelijk IR afstandbediening en monsterljk veel vermogen) Als je ECHT goeds wil dan moet je een nulletje achter die 300 plakken. Maar echt, voor 300 euro is dit spul SUPER.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.