Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Canoscan 8400F of filmscanner?

Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Ik heb jaren gewerkt met de Nikon LS-30 filmscanner, maar die moet nu schoongemaakt ofwel gerepareerd worden en volgens Nikon kost dat al gauw zo'n 185 Euro. Voor dat geld heb je ook al een nieuwe scanner en dan bedoel ik met name de Canoscan 8400F, een flatbedscanner die volgens verschillende testen ook goeie scans van negatieven en dia's aflevert.

  Het punt is dat ik niet zoveel meer doe met analoge fotografie, zo af en toe een ouwe dia of foto digitaliseren maar om nou te zeggen dat dat dagelijkse kost is….. Voor een aardige filmscanner betaal je al gauw zo'n 300, 400 Euro, die Canoscan 8400F koop je al voor 160 Euro, op zich leek het me dus wel een goed alternatief. Zijn er hier al gebruikerservaringen met deze scanner? Zijn de resultaten werkelijk te vergelijken met die van een filmscanner?
 • Bij mijn weten is de resolutie bij een gewone scanner wel een stuk lager.
 • de optische scan is ruim voldoende voor normaal dia (negatief) scan

  het is dus eigenlijk best te doen
 • Ik heb zelf nog nooit een goede vergelijking kunnen maken tussen deze twee type scanners. Vooraf uitproberen is eigenlijk niet mogelijk, tenzij het toevallig het duurste model betreft die de winkel zelf gebruikt.
  Een kennis van mij heeft een HP scanner met dia optie die ik ronduit slecht vind, toch zou die 1200dpi scannen. Ik vind die HP slecht omdat het resultaat slechter is dan mijn primefilm 1800. Wat een tester vind tja, dat blijft voor mij dus echt een vraag. Een recensie geeft mij daarvoor gewoon niet de juiste informatie. De specs van de Canon scanner lijken me overigens okay, dat zegt alleen niets over het resultaat.
 • 1200 dpi is eigenlijk te klein

  vanaf 1400 dpi moet het kunnen

  zelf scan ik de dia op +- 1250 dpi en krijg een goede grote eruit
 • Voor alle duidelijkheid citeer ik nog even Canon zelf:
  [quote:cad56e0a78]Kenmerken
  3.200 x 6.400 dpi, 48-bits kleurdiepte FAU – 12 x 35mm transparanten FARE Level 3 technologie voor verwijderen van stof/krasjes op films QARE Level 3 technologie voor verwijderen van stof/krasjes op foto’s Supersnelle scan engine Uitgebreide softwarebundel USB 2.0 Hi-Speed 4 EZ knoppen Snelle Multi-foto mode
  [/quote:cad56e0a78]

  Ik noem juist deze scanner omdat je uit de specificaties zou kunnen opmaken dat de prestaties vergelijkbaar zijn met die van een filmscanner. Ook de reviews, zoals bijvoorbeeld van PCMag of van Shopping.com wijzen in die richting. Maar goed, gebruikerservaringen leveren soms toch weer een ander beeld op, vandaar m'n vraag. 'k Zal eens kijken of er een winkel is waar ze 'm hebben en waar je het ding kunt uitproberen.
  Bedankt in ieder geval voor de reacties tot zover :) .
 • Een 35mm slide kan een negatief of dia zijn. Een negatief is vaak het lastigste. Zolang ik het scanresultaat gezien heb, zeggen de testen mij nagenoeg niets.
 • Mij ook niet direct, daarom ben ik nog even door aan 't zoeken. Het is niet eenvoudig een winkel te vinden waar je die Canon 8400F echt even kunt uitproberen, misschien lukt het woensdag a.s. tussen de bedrijven door.

  Inmiddels ben ik wel op de aardige Duitse site http://www.scandig.de/ gestoten die helemaal gewijd is aan filmscanners en vol staat met 'Testberichte' daarover. Ze zijn er nogal gecharmeerd van het merk Reflecta, de Reflecta ProScan 4000 bijvoorbeeld. Iemand ooit gehoord van dit merk? Het duurdere broertje van de Canon 8400F, de 9900F (tegenwoordig 9950F), kwam er trouwens niet zo best vanaf als het om [i:0270ac1043]film[/i:0270ac1043]scans gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.