Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

gebruik van snelle schijf

5 antwoorden
  • 10000rpm schijven zijn erg duur. maar ik neem aan dat windows en games etc nog sneller laden toch? scheelt dit veel? hoe gebruiken de meeste zon schijf op hun pc? want ze hebben meestal niet zon heel grote inhoud? ook wil ik altijd een backup. dus is een opstelling dan b.v: 37gb 10000rpm raptor met alleen windows, 7200rpm voor data en een 3e 7200 schijf voor backup. is zon opstelling goed te doen? maarja als je games etc weer op een 7200 schijf gaat zetten dan heeft dit ook weinig nut toch?
  • ik weet niet hoe groot het snelheidsverschil is, maar 37 GB voor alleen Windows is sowieso te veel. Mij lijkt het dan het slimst om op die schijf Windows, programma's en games te zetten, lijkt met toch wel voldoende? En dan de andere schijven voor data en backup.
  • Bij mijn weten is alleen de toegangstijd vrij snel bij die schijven. De nieuwste SATA schijven liggen qua datadoorvoer op hetzelfde nivo. En je hebt dan voor hetzelfde geld een schijf die 3-4x zo groot is.
  • meestal worden ze als opstartschijf gebruikt maar omdat de software van de spellen op een 2 fysieke schijf staat zal wel iets sneller gaan. de naald hoeft dan niet over de schijf naar partitie's en hoeft niet in geheugen te gooien (beetje plastisch uitgedrukt) ik heb bijv. filmstudio progs. dan heb je (wordt ook aangeraden door fabrikanten) om min. 2 fysieke schijven erin te hebben op schijf 1 de besturings software en schijf 2 de films die bewerkt moeten worden.als je dat niet doet heb je kans dat je systeem vastslaat. en je hebt ook genoeg mem. nodig uiteraard liefst 1024 mb. bij mij 1e wd 160gb 8mb 2e wd 200gb 8 mb ook films branden gaat sneller.
  • [quote:b68c25d3a8="gerben"]Bij mijn weten is alleen de toegangstijd vrij snel bij die schijven. De nieuwste SATA schijven liggen qua datadoorvoer op hetzelfde nivo. En je hebt dan voor hetzelfde geld een schijf die 3-4x zo groot is.[/quote:b68c25d3a8] 8mb tegen 16mb buffer. merk je dit verschil eigenlijk enigzins.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.