Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Cdrom en Dvd schijven verdwenen

5 antwoorden
  • Ik heb Xp-home en onlangs Ubuntu geïnstalleerd met een dualboot. Daarna ben ik mijn C schijf eens gaan kuisen op progs die ik niet meer gebruik en data (muziek etc)die veel ruimte in beslag neemt. Ik ben nu mijn cd en dvd speler kwijt (kan ze niet meer vinden in mijn computer) en zie dat ze bij de hardware nog wel staan. Alleen staat daar een uitroepteken bij. Een fout bij de installatie van de software. Ze weggooien en Xp opnieuw laten zoeken naar hardware levert uiteindelijk dezelfde foutmelding op. Overigens kan ik via Ubuntu wel bij mijn spelers komen. En ik zou zo graag weer een een dvd kijken of cd branden... Wie heeft hier een oplossing voor?
  • stroom en ide kabel van de drives er af halen . opstarten . dan weer alles goed aansluiten . en opstarten
  • Dank je voor je reactie! Na het uitschakelen, stekers trekken, opstarten, uitzetten, stekers er weer in en opstarten, wordt er nieuwe hardware gevonden. Die kan echter niet goed geïnstalleerd worden en is nog steeds niet zichtbaar in 'mijn computer' Zijn er nog andere opties? Groet!
  • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=140351 ??
  • Hij doet het weer! Wel apart dat de tool voor Xp (http://www.dougknox.com/xp/utils/XP_CD-DVD-Fix.zip) het niet doet, en dat de bron van de tool (http://www.aumha.org/downloads/cdgone.zip) het wel repareert. Altijd leuke info voor de volgende die met dit probleem zit... Dank je wel Passer, ouwe rot. Ik ben weer een gelukkig mens.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.