Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Data recovery/ Welke harde schijf?

6 antwoorden
  • Hallo, Gisteravond is de harddisk van mijn Dell Dimension pc gecrashed, afgezien van rare geluiden maken doet ie helemaal niets meer. Zijn er mogelijkheden om de data van mijn gecrashte harddisk terug te halen? dmv een programmaatje ofzo? Hoe gaan jullie er mee om als er een harddisk crashed?
  • Uithuilen en een nieuwe kopen. Als ie niet te oud is, kassabon opzoeken en garantie claimen. En vanaf nu maar wel backups draaien.
  • Draait de motor van je schijf nog, anders kan je het vergeten. (zet ze onder spanning en voel of ze trilt) Er bestaan natuurlijk firma's die gecrashte hd's kunnen recoveren maar: 1. zo iets kost je veel eurootjes en met veel bedoel ik vééél!! 2. voor ze er al aan beginnen betaal je al een serieus basisbedrag 3. en het is niet gegarandeerd dat jij de bestanden die je terugwil ook terug zal krijgen, maar 2. betaal je sowieso Hoe ik ermee omga? Voorkomen: 'k heb twee schijven, de tweede gewoon voor de dubbels van mijn gegevens èn 'k maak geregeld een image op een externe hd (die ik dan nièt in thuis bewaar want , 't is vergezocht, ma je weet maar nooit, als je huis afbrandt ben je die anders ook kwijt)
  • De motor lijkt wel te draaien. Mijn vermoeden is dat de leeskop hangt. Als ik de computer start dan hoor ik de schijf een hard klikgeluid maken (vergelijk het met de ijzeren strip van een diskette bewegen en dan terug laten schieten) dus ik denk dat de kop kaduuk is. Gelukkig heb ik 3 weken geleden nog wel een backup gemaakt van mijn documenten enzo maar de emails van outlook express benik kwijt? mvg Daniel
  • Wat is trouwens een goede harde schijf? Is Western Digital goed? Ik heb er een gezien van 200 gig. Wat moet ik hebben, ik zie bijv bij Vi computer een ide/udma schijf of een 3,5" EIDE/ATA 100. Welke moet ik hebben? Op de harde schijf die ik uit de Dell heb gehaald staat IDE dus kan ik aannemen dat ik de IDE/UDMA schijf kan nemen? Alvast bedankt!
  • [quote:481719702a="DanielvanderMark"]De motor lijkt wel te draaien. Mijn vermoeden is dat de leeskop hangt. Als ik de computer start dan hoor ik de schijf een hard klikgeluid maken (vergelijk het met de ijzeren strip van een diskette bewegen en dan terug laten schieten) dus ik denk dat de kop kaduuk is. Gelukkig heb ik 3 weken geleden nog wel een backup gemaakt van mijn documenten enzo maar de emails van outlook express benik kwijt? mvg Daniel[/quote:481719702a] Gebruik diagnose software die waarschijnlijk door de fabrikant wordt bereid gesteld. Dit geeft je mogelijk nieuwe gegevens over de staat van de disk. Het kan een electronisch defect zijn, dan loopt reparatie mogelijk minder in de papieren. Is misschien zelfs zelf te doen. Informeer eventueel eens verder.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.