Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

toetsenbord laptop qwerty?azerty

Anoniem
Hans.Vosman
12 antwoorden
 • Kan je het toetsenbord van een HP nx5000 ( nu azerty) eenvoudig wijzigen naar een qwerty?
  Kun je bv gwoon de dopjes verwisselen en dan de instellingen wijzigen?

  alvast bedankt.
  gr Ilse
 • nee.
 • Gewoon nee? geen enkele mogelijkheid?
 • Houd er eens een "gewoon" toetsenbord of een afbeelding ervan naast als voorbeeld.
  Ga naar Configuratiescherm/Toetsenbord/Taal.
  Staat daar "Belgisch" ingesteld? of Frans? Wijzig dit in Engels (Verenigde Staten) en probeer.
  Kan zijn dat het niet gaat, maar het is het proberen waard. Overigens dacht ik dat die toetsenborden in principe identiek zijn.

  Jan de Boer

  Edit:
  Als de "dopjes" zoals je ze noemt vast zitten, is het natuurlijk niet echt elegant, omdat je dan moet prutsen met plakkertjes eroverheen. Wordt een beetje een knoeiboel.
 • nee de toetsenborden zijn niet gelijk.
  Het is een belisch toetsenbord. Waar bij ons de letters qwerty naast elkaar staan, staan bij een belgisch toetsenbord de letters azerty naast elkaar. (ja die belgen blijven appart ;-))
 • Je kunt er een goedkoop standaard toetsenbordje bij kopen.
 • is waar, maar dan is het idee toch een beetje weg hè?
  kzal nog maar eens verder kijken dan.
 • [quote:a3d361f9f4="plextor"]nee.[/quote:a3d361f9f4]Dat is niet zonder meer waar, misschien wel voor de meeste nieuwe systemen. Je kan zowiezo het toetsenbord anders instellen. Wanneer je heel handig bent dan kun je toetsjes verplaatsen. Alleen ja het is wel heel tricky. Nu is het vervelende dat op een toetsje nog meer staat, en ja, die functionaliteit, blijft meestal werkzaam op de oude plek. Bijvoorbeeld de vervanging voor het numerieke deel. Ik heb dit ooit eens uitgeprobeerd op een HP laptop (PIII-600MHz of zo).
 • Ik heb ook wel eens lettter-stickertjes gezien voor op de toetsen. Misschien niet zo'n nette oplossing, maar als het voor jou werkt.
 • [quote:143d8018bc="gerben"]Ik heb ook wel eens lettter-stickertjes gezien voor op de toetsen.[/quote:143d8018bc]Dat schoot me ook net te binnen, dat vind ik zelf een wat veiliger oplossing. Die toetsjes verplaatsen, is echt een rotklusje, die ik niemand zal aanraden.
 • [quote:684b55abfe="binkyilse"]nee de toetsenborden zijn niet gelijk.
  Het is een belisch toetsenbord. Waar bij ons de letters qwerty naast elkaar staan, staan bij een belgisch toetsenbord de letters azerty naast elkaar. (ja die belgen blijven appart ;-))[/quote:684b55abfe]Dat bedoelde ik natuurlijk ook niet met gelijk. Ik bedoelde dat ze van binnen gelijk zijn, en dat de toewijzing van de toetsen softwarematig gebeurt overeenkomstig met de letters die erop zijn geplaatst. Die toewijzing kun je zoals uiteengezet in het configuratiescherm instellen. Zie verder de antwoorden van Gerben en Hans. Maar nogmaals die plakkertjes, is dat niet een enorme knoeipartij? (Gauw loslaten enz.)
  En wat de Belgen betreft, hebben de Fransen niet ook azerty?
 • Azerty is Frans, maar dat is de helft van de belgen ook (Wallonië).
  Die stickertjes heb ik nooit gebruikt, of zelfs maar in handen gehad, dus daar kan ik verder geen uitspraak over doen. Gewoon proberen, lijkt me.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.