Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 2.0 Card Reader in PC met oud MOBO

9 antwoorden
  • Ik heb een Pentium III met een 800MHz processor en dat werkt allemaal prima, maar ik zou graag een intern cardreadertje voor het ding willen aanschaffen voor mijn CF kaartjes, maar ik heb geen flauw idee of dat gaat werken, aangezien mijn moederbord (Asus CUS-L2C met Intel 815EP chipset uit 2001) volgens mij geen USB 2.0 ondersteunt. Kan je dat ding misschien op een pci interface kaartje aansluiten, of zit dat er al meteen bij?
  • Nee, zo'n kaartje zit er vrijwel zeker niet bij. Nu werkt de meeste USB 2 apparaten gewoon op USB1.1 dus je hoeft je niet echt zorgen te maken. Uiteraard ook met de snelheid van USB1.1. Met kaartlezertjes is dat nog net een redelijke snelheid. Tenzij het 512MB of meer kaartjes zijn ...
  • Dank je wel voor het snelle antwoord! Maar dat is wel balen zeg. Wil dat zeggen dat ik bijvoorbeeld ook nooit de mogelijkheid ga hebben om een USB 2 apparaat, zoals bijvoorbeeld een HP PSC all-in-one printer die ik op het oog heb, op mijn oude computer aan te sluiten? Misschien toch maar eens een nieuwe pc kopen... Beetje zonde van het geld eigenlijk... Ik heb toch een pc... -edit O ik lees het verkeerd: de meeste usb 2 apparaten werken ook op usb 1.1... Dat scheelt... 600 euro om exact te zijn... Maar dan nog de volgende vraag: hoe sluit je zo'n intern cardreaderding dan eigenlijk aan? Kan het uberhaupt op mijn mobo?
  • [quote:f6b2b618e3="Buur"]... Beetje zonde van het geld eigenlijk... Ik heb toch een pc...[/quote:f6b2b618e3]Nou nee, voor 30 euro (of minder) heb je al een uitbreidingskaartje. Zelf heb ik tot nu toe 3 firewire/Usb2 kaartjes gekocht voor 20 en 25 euro. Dat is wel even zoeken. Mycom heeft iets voor 30 euro, altijd goedkoper dan een nieuwe PC. Oh ja, sommige computers hebben problemen met bepaalde chipsets, dwz, het installeert niet altijd even makkelijk.
  • Een usb 2.0 kaartje heb je al voor minder dan 10 euro, en hetzelfde geld voor een inbouw card reader. Misschien is het slim om meteen een apparaat te nemen met een paar usb poorten erin, ook altijd handig om die aan de voorkant te hebben.
  • Goedkoopste USB 2.0 PC kaart die ik zo in de Almere kon vinden kost 14 euro. Geen onoverkomelijk bedrag lijkt me. Op computerbeurzen kun je soms voor nog scherpere prijzen zoiets bemachtigen.
  • Ja dat lijkt me een goed idee. Een interne cardreader met ook USB-poorten erop. Weet iemand er eentje? De enige vraag die ik dan nog heb is: heb ik inderdaad ook zo'n pci kaartje nodig om de interne cardreader ergens op te kunnen aan sluiten? Ik ga er vanuit dat daarvoor geen dingetje op mijn moederbord zit...
  • Je moederbord heeft geen usb 2.0, je hebt dus een insteekkaartje nodig om 2.0 te verkrijgen. Zo'n paneeltje wordt meestal buitenom aangesloten, aan het paneeltje zit dan een gewone usb stekker. [url=http://www.tweakers.net/pricewatch/?Sortering=Prijs&Cat2=274&Query=&Action=&Landfilter=Benelux]Hier kun je wel het e.e.a. vinden.[/url] http://www.tweakers.net/pricewatch/63485 http://www.tweakers.net/pricewatch/57420 En alleen cardreader: http://www.tweakers.net/pricewatch/104852 Normaliter heb ik het niet zo op sweex, maar deze schijnen toch best wel ok te zijn.
  • Heel erg bedankt! Ik heb vanmiddag een Sweex 4xUSB 2.0 USB PCI kaartje gekocht (13 euro), waarvan 1 vd 4 poorten aan de binnenkant zit, en een SiteCom 13in1 Interne Card Reader met 3 USB poorten (25 euro) die ik dus door de computer heen aan die interne poort heb gekoppeld. Heel netjes geregeld. Eerst deed-ie wat vreemd met het installeren van de driver voor het kaartje (er is er geen voor Card Reader nodig) maar toen ik het apparaat uit de Device Manager van XP verwijderde, en vervolgens de PC opnieuw opstartte, ging het installeren vanzelf en stonden er geen uitroeptekens, kruisjes en vraagtekens in de lijst van Device Manager, dus het werkt :o !!! Ik ben weer een tevreden man :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.