Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC start niet meer op!

Anoniem
Bosje
18 antwoorden
  • Hallo allemaal,

    Mijn broer heeft een Pentium 3 systeem uit de kast gehaald wat er werkend in was gezet! Maar jullie snappen het al, nu niet meer! Er stond Win98 op, maar vlak voordat Windows zou moeten opstarten kwam er een korte foutmelding (bootsector oid)in beeld, waarna er een reset plaats vond. Ik kon de harde schijf gewoon benaderen nadat ik was opgeboot met een boot diskette. Ik dacht toen; laat ik Windows XP pro maar gelijk installeren, en ben opgestart vanaf CD en heb daar de partitie verwijdert, opnieuw aangemaakt, en geformateerd als NTFS. gaat allemaal prima, Windows zet er een aantal bestanden op, en wil opnieuw opstarten! Dit gaat goed totdat het Windows scherm(zwart met WinXP pro in beeld en wit balkje waarin blauwe bolletjes het scherm vullen)in beeld komt. Je hoort dan een kort piepje en het systeem start opnieuw op(dit gaat zo telkens door). Ik weet het nu effe niet meer, dus sta open voor suggesties!! Gaarne jullie reacties!
  • Ga naar het BIOS (tijdens heb op starten druk op del of f2 of een andere toets) Selecteer als primairy booy device het CD rom station. Probeer de installatie nog eens. Als de installatie succesvol is afgerond zet je de boot devices in de volgende volgorde.
    Floppy
    HD
    Cd/DVD
    de rest (volgorde maakt niet uit)

    Ook is het raadzaam ff te kijken of er geen floppy in zit. Wil ook nog wel eens narigheid geven.
  • Heb ik al allemaal geprobeert!
    Zo gauw het Windows scherm in beeld komt, start de computer echter gewoon op(na kort piepje).
    Heb ook als FDISK /MBR gedaan vanaf bootdisk opgeboot systeem enz.
  • Kun je wel in de veilige modus komen? F-8 voordat het Windows scherm(zwart met WinXP pro in beeld en wit balkje waarin blauwe bolletjes het scherm vullen)in beeld komt?


    Als je in veilige modus kan komen
    Kijk eens in de windows logboeken naar foutmeldingen en schakel iig bij Systeemeigenschappen –> Geavanceerd –> Opstart- en herstelinstellingen –> de computer automatisch opnieuw opstarten uit.
  • mijn vriend had zo'n dergelijk probleem nadat hij win xp had ginstaleerd,

    hij had volgens mij de kast geopend en alles ontdaan van stof..

    hierna werkte de pc vlekkenloos
  • Ik kan wel met F8 opstarten en dan voor veilige modus kiezen maar dan komt er eerste een "riedel"tekst over het scherm en daarna start hij weer automatisch op(reset)!Als ik snel op de pause knop druk kan ik de eerste regel lezen:
    multi<0>disk<0>rdisk<0>partition<1>windows\system32
    toskrnl.exe
    De daarop volgende regels lijken daarop, maar alleen het laatste stukje is anders. Ditzelfde deed hij overigens met de windows 98 versie die er eerst op stond! Ik begin te denken dat het een geheugen probleem is! Er zitten 2 dimm geheugen sim's in, die heb ik een voor een verwijdert, maar dit gaf ook geen resultaat. Zouden er zo maar na een half jaar niet gebruiken van de PC 2 van dergelijke geheuegen modulen defect kunnen raken?
  • download eens een iso van knoppix en kijk of je 'm dan wel kan booten
  • ISO van Knoppix?

    Ik heb effe een geheugen dimm uit mijn andere P3 systeem gehaald en er in gestopt, maar dat geeft hetzelfde beeld.
    Lijkt dus ook geen geheugen kwestie.
  • Hier downloaden
    Verolgens ga je naar je brandprogramma en maak je een dataschijf met de isofile er op. Verder geen titel geven o.i.d. veranderen.
    Zet CD als primairy boot device en gooi de cd in je pc. Nu wordt knoppix geladen. Als alles in knoppx goed draait zijn er nog maar twee mogelijk heden: HD of een softwarematige fout in Windows.
  • Ik kan gewoon opstarten van een Win98 opstart diskette, en dan gewoon de harde schijven benaderen. Ook met de WinXp pro setup CD kan ik gewoon opstarten. Ik kan dan gewoon de partitie verwijderen en opnieuw aanmaken en formateren in NTFS of FAT32. Dit is het dus niet! Ik heb dit ook met de tweede harde schijf gedaan, dit geeft echter hetzelfde probleem. Dus opbooten zal met Knoppis ook zeker lukken, maar dit geeft verder geen indicatie wat er mis is lijkt me. Net op het moment dat Windows opstart lijkt het mis te gaan, maar ditzelfde was er ook bij de originele win98 configuratie.
  • Het probleem van opnieuw opstarten zou ook kunnen liggen aan een defect moederbord (lijkt me sterk maar het kan). Ik heb iets dergelijks met het steeds opnieuw opstarten ook eens gehad alleen dit gebeurde steeds als windows net helemaal was geladen en niet al gelijk na het windows opstartscherm. Ik kon overigens toen wel gewoon zonder problemen opstarten met opstartschijf in "dos-modus"
    Het is wel een vreemd probleem iig, ik zal eens verder kijken
  • wel een soortgelijk probleem gehad, alleen niet doorstarten. je moest zelf resetten, en bleek het bios te zijn van het asus bord. Inmiddels zit het derde bios al in dat bord, vreselijk, nooit geen asus bord meer. Ook de fan van de nordbridge had het al eens begeven, na amper een paar maanden. Vreselijk instabiel systeem ook trouwens, regelmatig een error en hele systeem weg. De rest van de componenten doen het perfect in een andere computer.

    Inmiddels een laptop gekocht voor vrouwlief dus dat bord gaat finaal naar de schroothoop.
    ff kijken voor een ander bord en ik maak er lekker een linux pctje van hihi
  • Aha. Zo. Bij deed Windows dat ook een keer bij een driver probleem voor een webcam.
    Webcam weggegooid. Geen problemen meer.
  • scheelt wel een hoop stress :P
  • [quote:1b9933b9c7="Wuzzelez"]Ik kon overigens toen wel gewoon zonder problemen opstarten met opstartschijf in "dos-modus" [/quote:1b9933b9c7]Soms is het een geheugenprobleem. Dan lijkt de dos-mode en/of Linux bv wel aardig tot goed te werken terwijl er toch wel wat aan de hand is.
  • De oorzaak is gevonden!(maar ben nog steeds niet blij!)
    Ik heb het probleem ook voorgelegd bij mijn leverancier.
    Hij vermoede dat het moederbord overleden was.
    Als oorzaak gaf hij aan dat waarschijnlijk de elco's open gebarsten waren.
    Dit klop dus, zou van MSI verwachten dat die betere kwaliteit elco's zou gebruiken!
    Dus op zoek naar ander bord!
  • In mijn post van 10 oktober had ik het ook over een defect moederbord en dat ik deze problemen ook al eens heb gehad. Het betrof hier overigens ook een MSI moederbord en er waren hier ook elco's overleden.
  • ligt volgens mij niet echt aan goede/slechte kwaliteit, soms kunnen ze gewoon kapot gaan…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.