Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Acer DVD-rom speler

Anoniem
Obi-wan-kenobi
8 antwoorden
 • Hallo,

  Een vriend van me heeft deze week een acer computer (desktop) gekocht bij de macro (aanbieding athlon 64) maar, daar zit alleen een dvd-[b:05e060a697]brander[/b:05e060a697] in.
  Nu probeer ik op internet een bijpassende dvd-rom speler van acer te vinden omdat in dit mooie design kastje volgens mij niet zomaar elke dvd-rom speler past.
  Maar het probleem is dat ik nergens op het net een acer dvd-rom speler kan vinden.
  Iemand enig idee?

  Mario
 • waarom wil je een dvd-speler, de brander kan toch ook lezen?
 • snel 1 op 1 kopietjes maken misschien, verder kunnen volgens mij niet alle DVD's in een brander worden afgespeeld, maar vaak wel in een speler.

  overigens maakt acer volgens mij geen optical devices zelf, ze gooien vaak gewoon dingen in van een ander merk en gooien er een frontje op wat bij de kast past.
 • Inderdaad, i.v.m. "on the fly" branden.

  Maar, zie hier: http://www.acer.nl/acereuro/page4.do?dau22.oid=11736&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=3&CountryISOCtxParam=NL&LanguageISOCtxParam=nl&crc=1894470349

  De kast heeft een speciaal klepje dat opent als je op een knopje drukt. Ik betwijfel of daar elke willekeurige branden in kan.
 • voorzover ik uit defoto van acre kom:

  Heeft ie echt geen 5,25 bay over ?

  Je moet zoeken naar een slimline dvd speler die passen er volgens mij in.
  Controleer effe ook hoe de aansluitingen zijn. ter voorkoming misverstanden
 • 5,25 bay ?? Zegt me niets. Is dat zo'n standaardmaat opening?

  Maar maakt Acer geen dvd-rom spelers dan?
 • 5.25" is de maat van een "bay" waar je CD/DVD-speler/brander je fancontroller, I/O box van geluidskaart en dat soort dingen in gaan.

  Zoals ik al zei maakt Acer geen optische apparaten, dus ook geen DVD-spelers.

  Wat ze er wel in gooien varieerd, zelfs bij één model kan daar verschil in zitten. Eén van de merken die ze er in gooien is Pioneer, maar ik weet niet of dat ook nu het geval is.

  Kijk anders met Everest wat voor brander je er in hebt zitten, dan koop je gewoon van hetzelfde merk een zo gelijk mogelijk DVD-speler.
 • Zo uit de foto te zien lijkt het mij dat zo'n asus quitrack ding wel past. (knop zit op precies de zelfde plek als op de behuizing). Heb er zelf een, zijn lekker stil ook.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.