Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Promise fasttrak 378 drivers

Jim van Zweeden
9 antwoorden
  • Ik heb behoorlijk gezocht op internet naar de laatste Promise fasttrak 378 drivers voor gebruik in IDE mode! (niet de raid drivers).

    gebruikte tot nu toe versie 1.0.0.27, alleen na het aansluiten van een 300gb Sata HD van maxtor duurt het een eeuwigheid om windows te booten!! (Windows staat niet op deze schijf maar op een schijf een de Primaire ide Pata poort)

    neem aan dat het aan de driver ligt, zodra ik de schijf eraf gooi boot ie weer normaal!
    De laatste driver versie die kon vinden is 10.0.0.29……
  • [quote:49c75700aa="micky.g"]Ik heb behoorlijk gezocht op internet naar de laatste Promise fasttrak 378 drivers voor gebruik in IDE mode! [/quote:49c75700aa] Heb je de Promise Fasttrak378 Driver op DriverGuide al geprobeerd?
  • Is het een losse kaart? Anders moet je ze namelijk gewoon bij de moederbordfabrikant zoeken.
  • Het is de onboard controller op het Asus A8V bord……

    bij driverguide heb ik geen account,

    heb intussen de 10.0.0.29, 10.0.0.26 en de 10.0.0.27 geprobeerd….
    allemaal met hetzelfde resultaat!

    heb het ide dqat de controller problemen heeft de schijf te initialiseren met het opstarten van windows. (daimondmax 10 300gb 16mb cache)
    als hij eenmaal opgestart is loopt ie echter goed.

    update:

    andere schijf aan de promise controller gehangen, resultaat hetzelfde.

    in het eventlog vind ik de volgende errors:

    the device, \Device\Harddisk2\D is not ready for access yet.
    the device, \Device\Harddisk3\D is not ready for access yet.

    :-?

    update 2:

    boven vermelde foutmeldingen verdwijnen als ik een van de vijf schijven loskoppel, maakt niet uit welke!
    windows xp kan toch wel met meer dan vier schijven overweg?

    Het probleem van het langzame opstarten als er een schijf op de promise controller hangt blijft ook dan echter bestaan……
  • Heeft die controller een eigen bios aan boord? Bij een promise insteekkaart voor extra PATA schijven met eigen bios duurt het bij mij ook een stuk langer omdat alles weer gescand wordt. De opstarttijd verdubbelt dan zo ongeveer.
  • de controller heeft een eigen bios, maar het is niet controller specifiek….

    vandaag de 5e schijf van de onboard promise controller gehaald en op een vandaag gekochte losse sata controller geprikt.
    (met silicon image 3112 chipset)
    Dacht dat ik er dan vanaf zou zijn, niets is minder waar!
    zelfde probleem zodra er op een schijf op die controller geplaatst word.
    ook met andere (kleinere, 160gb en 200gb) schijven geprobeerd…..

    (goed merkbaar door het langere laden en dat onder aan het scherm tijdens die schijfactiviteit de startbalk blauw blijft :( )

    verder geen foutmeldingen in het eventlog meer!

    Ben radeloos en weet niet meer verder……
  • probleem is opgelost…… topic kan dicht.
  • Fijn dat het opgelost is maarrrr…..

    mogen we ook weten hoe? Dat is namelijk (mede) de essentie van dit forum, we leren allemaal doorlopend bij.

    Dus graag nog even uitleg.

    Gr,
    Jim
  • natuurlijk, had straks alleen wat weinig tijd.

    na behoorlijk wat zoek en puzzelwerk, oftewel het bestuderen van opstart logs met en zonder harddisk en in en uitgeschakelde controller(s) kwam ik erachter dat niet de controllers of de schijf voor het lange opstarten zorgden maar een windows service!

    Deze had elke keer als er een 5e schijf aangesloten werd op een van de sata controllers (promise of silicon image) een behoorlijke opstart/wacht tijd nodig.
    Als deze service uitgeschakeld was, starte het systeem normaal op.
    Wat hier de exacte oorzaak van is, is mij onduidelijk. De service zorgt volgens microsoft namelijk alleen voor het ontdekken van upnp devices op het netwerk. (SSDP discovery service)

    Heb deze service in ieder geval uitgeschakeld nu en het systeem loopt normaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.