Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welke usb?

Anoniem
plextor
7 antwoorden
 • Dank voor de snelle reactie.

  In het bios kan ik sowieso nergens iets met usb vinden (behalve iets van usb-legacy) en er staat al helemaal nergens iets over usb 2.0.
  Bij apparaatbeheer heb ik (nogmaals) het hele rijtje gecheckt, maar nergens iets te vinden als 'enhanced' etc.
  Bij de usb-controllers staat 2x USB-basishub en 2x VIA USB HOST CONTROLLER. Maar ook hier niets over 2.0
  Dus dan heb ik waarschijnlijk 1.1, als ik het zo lees?
 • zoek uit welke asus erin zit en dan boekje lezen.

  Of stop de cdrom van het moederbord in je pc en kijk of je usb 2.0 kan installeren of als er een readme instaat.


  3 jaar oud, kleine kans dat je USB20 hebt.
 • als je een externe mp3 speler/usbstick/hdd hebt, kan je die dr ff aanhangen en dan dit programmaatje gebruiken om te benchen, staan nl ook usb1.1 en 2.0 benchmarks in.
 • En telkens als ik denk, dat ik weer wat meer van computers weet…
  In de categorie: "leer uw eigen computer kennen" de volgende vraag:
  kan iemand mij vertellen wat voor soort usb-poorten ik waarschijnlijk in mijn computer heb (versie 1.1 of 2.0)?

  Hints: barebone PC van MyCom, powered by Asus (moederbord onbekend), BIOS Award Medallion Bios v 6.0, processor AMD Athlon 1300, OS Windows 2000, servicepack 4, alles ongeveer 3 jaar oud.
  Zowel in het bios, computerbeheer of hardware-info wordt niks vermeld over de usb-versie, alleen maar standaard usb-controller.
  Verder heb ik een Speedtouch 121g wireless monitor via usb met de pc verbonden en daar heb ik nooit een melding gekregen, dat deze verbinding via een lagere snelheid o.i.d. gaat (wat kan betekenen, dat ik toch usb 2.0 poorten heb of dat windows 2000 dit soort meldingen niet geeft). Anyway, ik weet het niet meer.
  Wie wel?
 • Je hebt een OS met de juiste service packs (pas USB 2.0 ondersteuning vanaf SP3). In de device manager (aparaatbeheer) moet staan "USB2 Enhanced Host Controller", Maar ook in de bios kan je die vaak aan of uit zetten. Heb je geen van deze dan heb je USB 1.1
 • [quote:d1dc35ba33="PeterRozenveld"]Je hebt een OS met de juiste service packs (pas USB 2.0 ondersteuning vanaf SP3). In de device manager (aparaatbeheer) moet staan "USB2 Enhanced Host Controller", Maar ook in de bios kan je die vaak aan of uit zetten. Heb je geen van deze dan heb je USB 1.1[/quote:d1dc35ba33] win xp usb
  2.0 is gelijk gekomen met SP2 >> niet met SP3 dat moet nog uit komen
 • Maar ik zit met Windows 2000 al op SP4.
  Afgezien daarvan ben ik inmiddels wel tot de conclusie, na jullie aanwijzingen en diverse dingetjes uitproberen, dat de usb-poorten zo goed als zeker versie 1.1 zijn.

  Bedankt voor alle hulp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.