Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

groene balk

Anoniem
Sander1337
5 antwoorden
  • Ik wist niet goed in welke forum categorie ik de volgende vraag moest stellen, dus als het in de verkeerde is, mijn excuses.

    Als ik aan het werken ben met mijn computer, loopt deze vast en zie ik bovenin het scherm een groene, horizontale balk met verticale streepjes erin. Ik heb het vermoeden dat dit komt omdat ik 'slechts' 128mb ram heb. Is er iets aan de instellingen van windows 98 (mijn os), wat ik kan veranderen zodat mijn computer minder vaak vastloopt ?
  • Ik weet niet precies hoe zo'n groene balk eruit ziet, laten we zeggen dat het er boven in het scherm plotseling gewoon iets staat wat je niet verwacht. En dan hangt de computer. Dit kan bv komen door defect geheugen cq problemen met de videokaart of een defecte CPU enzovoort. Geheugen kan getest worden bv Memtest86. Heb je dit ook wanneer de je in veilige mode opstart?
  • bedankt voor je snelle reactie. Volgens mij heb ik het nog niet gehad in veilige modus. Het is inderdaad een groen balkje wat er niet hoor te staan. Ook heb ik als ik msn opstart een rare rode balk die er niet hoort (zie: http://skipion.tripod.com/B00000001.jpg).
  • Kan ook aan de videokaart liggen probeer eens een andere driver te installeren.
  • ok, ik zal eens kijken of dat helpt…alvast bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.