Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Data op 2e harde schijf weg na crash 1e harde schijf

3 antwoorden
  • Onlangs crashde mijn harde schijf waar xp op staat. Na installeren nieuwe harde schijf en installatie xp werd na een herstart automatisch mijn 2e harde schijf gecontroleerd en geherindexeerd. Nu ben ik op mijn 2e harde schijf ca. 40 GB kwijt. Het gekke is dat de ruimte wel in beslag wordt genomen, maar dat de bestanden niet zichtbaar zijn. De normaal verborgen bestanden zijn wel zichtbaar. Ik had overigens ter voorkoming van dataverlies de map mijn documenten rechtstreeks laten verwijzen naar de 2e harde schijf, ingeval van xp herinstallatie zou ik dan mijn data nog hebben, helaas is dat dus niet gelukt. Extra info: XP pro 1e harde schijf (80 GB) met xp en 4 partities 2e harde schijf met 2 partities een van 60 GB en een van 140 GB (waar ook mijn documenten op stond.) Ik zou graag willen weten of de data nog terug te halen is (ik heb al het programma PC Inspector File Recovery geprobeerd maar die vind niks.) Als dat niet lukt wil ik graag de 40 GB verdwenen ruimte weer terug hebben zonder formateren van de partitie, Zou dat kunnen?
  • Je geeft helaas wat weinig info over de indeling van de 2e harde schijf voor de crash. Mogelijk kan je de info nog wel terug halen. Ik heb hier geen Home edition, dus ga ik uit van de Pro versie (mogelijk werkt dit hetzelfde): Ga naar het [b:d57e2cf6d8]Configuratiescherm[/b:d57e2cf6d8] Dubbelklil het icoon [b:d57e2cf6d8]Systeembeheer [/b:d57e2cf6d8]. Start [b:d57e2cf6d8]Computerbeheer[/b:d57e2cf6d8]. Kies in de linker kolom voor [b:d57e2cf6d8]Schijfbeheer[/b:d57e2cf6d8]. Als het goed is zie je hier de ruimte van de 40 Gb die je kwijt bent. Kies in het menu [b:d57e2cf6d8]Actie[/b:d57e2cf6d8] -> [b:d57e2cf6d8]Schijven opnieuw controleren[/b:d57e2cf6d8] Mogelijk herkent XP deze partitie nu wel.
  • Probeer je schijf eens als slave aan een ander systeem bij aan te hangen? - maar voorlopig zou ik met die schijf niets doen want de data staan er normaal nog op. Alleen kwestie van ze eraf te kunnen halen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.