Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Xp loopt op rare tijden vast.

inzane19
52 antwoorden
  • Sinds al een hele lange tijd heb ik problemen met mijn computer en zijn hardware. Toen hij steeds vast liep bij spellen heb ik er ivm de hitte een andere ( betere ) video kaart in gedaan. Dit heeft eventjes geholpen maar toen kwam het weer terug. Nu heb ik er 5 fans in gepropt en bleef het probleem van de hitte weg. Alleen toen sloeg ie op de meest rare tijden vast, zo had ik me comp op een forum staan en ik pak me muis en hij staat vast. Zo zit ik in me c schijf te kijken en weer vast. Net zat ik even een muziekje te mixen en ja boem weer vast tot grote ergenis.
    Het rare is dat hij bij de zware spellen ( die er nog net op kunnen ) gewoon blijft lopen.
    Nu ben ik eens gaan zoekken in de log boekken die windows bij houd en eens gaan kijken welke fouten hij aangeeft als ie vast loopt. Toen liep ie vast om 15:23 maar ik heb alleen logs van of veel eerder of van 2 minuten later ( de tijd dat ik hem weer op starte ). 1GB aan ram in zitten dus dat zou helemaal geen probleem moetten zijn.. w8 hier even een overzicht van mijn systeem:

    OS Name Microsoft Windows XP Professional
    Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name YOURI-818D512AE
    System Manufacturer VIA Technologies, Inc.
    System Model VT8363
    System Type X86-based PC
    Processor x86 Family 6 Model 4 Stepping 2 AuthenticAMD ~1195 Mhz
    BIOS Version/Date Award Software International, Inc. 6.00 PG, 4/23/2001
    SMBIOS Version 2.3
    Windows Directory C:\WINDOWS
    System Directory C:\WINDOWS\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume1
    Locale United States
    Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
    User Name YOURI-818D512AE\youri_
    Time Zone W. Europe Standard Time
    Total Physical Memory 1,024.00 MB <<<<<<<!
    Available Physical Memory 675.22 MB <<<<<<<!
    Total Virtual Memory 2.00 GB
    Available Virtual Memory 1.96 GB
    Page File Space 2.40 GB
    Page File C:\pagefile.sys

    Zoals je kan zien heb ik zat mbram over om wat dan ook te doen dus dat zou het probleem niet kunnen zijn lijkt mij.

    Nu de verschijnselen als ie vast is gelopen.. sterker nog NIKS werkt meer.. beeld staat vast, muis beweegt niet, toetsenbord doet niks en zelfs geen alt ctrl del..
    Ik weet het niet meer.
    Groetjes youri
  • meer info .
    cpu psu mobo
  • [quote:90e4e452f3="plextor"]meer info .
    cpu psu mobo[/quote:90e4e452f3]

    cpu = Processor x86 Family 6 Model 4 Stepping 2 AuthenticAMD ~1195 Mhz
    psu = switching power suply model 300atx input 115v/230v~,7/4a 60/50mhz output 300w
    mobo = chaintech 7aja2 http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=46
  • Al een schone installatie van Windows geprobeerd?
  • ja zovaak.. maar het probleem is er altijd al, ondanks dat me windows net opnieuw is geinstaleerd..
  • test je geheugen of ze goedzijn en kijk of de voedingslijn wel stabiel is.
    Zoals je het beschrijft is er ergens een goed verborgen hardware conflict ?

    Als je toch aan het testen bent, check effe ook de status van je harddisk
  • me geheugen test ie tijdens het opstarten, en die geeft gewoon netjes 1048 ( ongeveer ) aan.

    En hoe zou ik me voedings lijn dan kunnen testen? ik heb wel die extra koelings fans gesoldeerd op me huidige voedig.

    En me harde schijf testen.. uhm je bedoeld door shekdisk ofzow?

    Overigens ben ik wel weer een stappie verder namelijk: ik heb even in het logboek van windows gesuffeld en daar kwam ik aardig wat fouten tegen van acpi. ik zal even de fouten posten die ik tegen kom. trouwens ik zie nu dat ik 4 fouten tegelijk heb van acpi namelijk 2x deze:

    Event Type: Error
    Event Source: ACPI
    Event Category: None
    Event ID: 4
    Date: 10/23/2005
    Time: 12:28:22 AM
    User: N/A
    Computer: YOURI-818D512AE
    Description:
    AMLI: ACPI BIOS is attempting to read from an illegal IO port address (0x71), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 00 00 00 00 04 00 52 00 ……R.
    0008: 00 00 00 00 04 00 05 c0 …….À
    0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
    0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..


    en 2x deze:
    Event Type: Error
    Event Source: ACPI
    Event Category: None
    Event ID: 5
    Date: 10/23/2005
    Time: 12:28:22 AM
    User: N/A
    Computer: YOURI-818D512AE
    Description:
    AMLI: ACPI BIOS is attempting to write to an illegal IO port address (0x70), which lies in the 0x70 - 0x71 protected address range. This could lead to system instability. Please contact your system vendor for technical assistance.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 00 00 00 00 04 00 52 00 ……R.
    0008: 00 00 00 00 05 00 05 c0 …….À
    0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
    0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ……..


    Omdat ik wel aardig wat verstand heb van computers ben ik gaan zoeken in me bios ( die fout verwijs namelijk naar het bios ) Bij power managment kwam ik die acpi functie tegen en die heb ik toen gedisabeld.
    Na een poging opnieuw op te starten start ie weer opnieuw op ( dat is het punt dat de balk klaar is en me comp over wilt schakelen naar me video kaart ) dit heb ik 4x geprobeerd maar zonder succes.

    Verder kom ik de volgende fout ook nog tegen in de eventviewer: ( deze komt ook vaak voor, op 3 dagen 4 keer ofzo )

    The server {51FA2736-5DEE-11D4-98E8-006008BF430C} did not register with DCOM within the required timeout.

    groetjes youri
  • [quote:238cc9e68d="inzane19"][quote:238cc9e68d="plextor"]meer info .
    cpu psu mobo[/quote:238cc9e68d]

    cpu = Processor x86 Family 6 Model 4 Stepping 2 AuthenticAMD ~1195 Mhz
    psu = switching power suply model 300atx input 115v/230v~,7/4a 60/50mhz output 300w
    mobo = chaintech 7aja2 http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=13&PISNo=46[/quote:238cc9e68d]
    welke van deze cpu,s zit er in .
    Duron/Athlon/Athlon XP
  • [quote:a9d58c8802]me geheugen test ie tijdens het opstarten, en die geeft gewoon netjes 1048 ( ongeveer ) aan.

    En hoe zou ik me voedings lijn dan kunnen testen? ik heb wel die extra koelings fans gesoldeerd op me huidige voedig.

    En me harde schijf testen.. uhm je bedoeld door shekdisk ofzow?[/quote:a9d58c8802]

    Geheugen kan je testen met memtest96+ http://www.memtest.org/
    Voedingslijn kan je controleren met lavasys everest, of in de BIOS "system health"
    hardeschijf kan je controleren met een tooltje van de site van de hardeschijf fabrikant.
  • Athlon
  • [quote:fb489ec491="inzane19"]Athlon[/quote:fb489ec491]wat is de bus snelheid welke athlon
  • start->configuratiescherm->printers en andere hardware–>systeem (linksboven)–> hardware–> apparaatbeheer–> staan er ergens driehoekjes/uitroeptekentjes
    ode/gele dingen?
    Ik denk een irq conflict, check je bios eens of alle irq's wel goed staan
  • Uhm bus snelheid zou ik je niet kunnen vertellen.

    En nee bij apparaat beheer staan geen fouten.

    Ik heb die memtest uitgevoerd.. dit duurde overigens !2! uur en nog was ie niet klaar.. maar ik zag bij error 0 staan.

    Ik heb everest home gedownload alleen hier kan ik niks vinden over mijn voedings lijn. Misschien is SIS een betere optie?

    De controle`s op me harde schijven heb ik geprobeerd alleen het programma werkte niet.. toen heb ik de controle van xp gebruikt en deze gaf geen fouten aan

    youri
  • Chipsetdrivers geinstalleerd?
    http://www.chaintechusa.com/tw/eng/Download/dl_desc.asp?DCSNo=15&PISNo=46
  • dat zijn zover ik weet alleen de drivers voor het geluid en die had ik idd al heel lang geinstaleerd
  • Dit kan ook optreden als er per ongeluk programma modules zijn verwijderd. Dat kan gebeuren bij installatie van programma's die je download en daarna weer verwijderd. Zolang het module niet wordt aangesproken werkt het systeem goed, wordt het module aangeroepen, dan gaat het fout. Het probleeem is vaak dat er geen foutmeldingen gegeven worden. Het probleem kan zich uiten in vastlopen, maar ook in een spontane herstart. Schijfcontrole door windows wordt dan meestal niet uitgevoerd.

    De standaard tip is meestal: opnieuw windows XP installeren. Dat kan een leuke klus zijn, als er veel op het systeem staat geinstalleerd.

    Als je meerdere partities hebt kun je alle geinstalleerde programma's van de boot partitie verplaatsen naar een andere partitie, de register instellingen worden automatisch aangepast (verschillende programma's doen dit voor je). Dan blijft alleen windows installatie over, daarna neem je de registerinstellingen van de andere programma's over en de boel werkt. Als het geen temperatuur probleem is….. of een timing probleem tussen componenten.
  • [quote:01dd504273="inzane19"]dat zijn zover ik weet alleen de drivers voor het geluid en die had ik idd al heel lang geinstaleerd[/quote:01dd504273]
    Verkeerde link ik bedoelde deze http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070
    even naar beneden scrollen 4.43
  • Kijk die had ik nog nooit geinstaleerd… Ik heb ze nu geinstaleerd en nu maar eens kijken of het werkt..

    Kan iemand me wel even uitleggen waarom die fouten in me logboek op treden van acpi en waarom als ik acpi uitschakel in me bios dat mijn comp opnieuw op blijft starten?
    groetjes youri
  • nou ik heb hier hetzelfde probleem
    ecs k7sem moederbord amd atlon xp 1700
    512mb kingston geheugen 1 seagate 40 gig schijf 1 maxtor 80 gig schijf.
    hij start soms zelfs niet een door naar windows dan blijft hij al hangen na de geheugen test in het begin van het opstarten.
    het vreemd bij mij is dan dat als ik hem aan laat staan het soms dagen goed gaat en als ik hem dan weer een keer uitzet dan het probleem weer optreed.
    dan start hij wel door en loopt direct vast of ik kan eerst nog een paar sites bekijken en loopt dan vast.

    ik heb gecontroleeerd en verwisseld
    de voeding (zelfde probleem)
    het geheugen (zelfde probleem)
    alles losgekoppelt gehad en 1 voor 1 weer verbonden (zelfde probleem)
    windows opnieuw geinstalleerd en schijf geformateerd (zelfde probleem)

    ik zou het ook niet meer weten het enigste wat bij mij nog op komt is het moederbord wat stuk kan zijn op 1 of andere manier.
    of kan het mischien ook aan het baterijtje op de mobo liggen die heb ik namelijk nog niet verwisseld.

    help help help
  • laatste keer .
    wat is de MP en de FSB van die cpu.
    het kan zijn dat je aan het OC bent

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.