Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc doet niks meer

None
17 antwoorden
 • specificaties:
  Intel 4 proc. 3 Ghz 1 gb Ram 120GB HDD Estern Digital, Asus Board, Asus Graphics Radeon

  pc begon te crashen tijdens gamen en werken met programma's starte toen een tijdje niet meer op, daarna werkte pc weer en nu doet hij helemaal niks meer.

  Hoe kan ik testen wat kapot is gegaan? Heb al geprobeerd zonder harde schijf op te starten om te kijken of dat zou werken, maar het scherm blijft zwart en er gebeurd helemaal niks.

  tips? hulp? dank!
 • hoor je wel geluid?
  Piep bij het opstarten enz?
  Graag zo duidelijk mogelijk beschrijven dit kan helpen bij het oplossen.
 • Mee eens, je geeft weinig info :wink: Probeer eerst eens op te starten in de veilige modus, en kijk of het zaakje dan wel draait.

  Probeer ook om te starten in een minimale configuratie: Dat wil zeggen, alleen een harde schijf, geheugen, een grafische kaart, toetsenbord en muis. Kijk verder in de kast of er geen kabels o.i.d. los zijn geraakt, heb je je kast verplaatst? Start eens op vanaf de Windows cd en voer een reparatie-installatie uit. Inderdaad, komen er piepjes uit je computer tijdens de POST? Kijk in je BIOS, of heb je ook helemaal geen beeld meer? Zijn alle apparaten aanwezig in je BIOS?

  Je zegt dat tijdens het gamen het apparaat opeens begon te crashen, is er niks te heet geworden? Kijk eens of je ergens een grafische kaart kunt lenen om het uit te proberen. Ik verdenk de grafische kaart, omdat je zegt dat het beeld nu zwart blijft en er verder niks gebeurt, dus eerst een andere grafische kaart erin zetten (desnoods dus een geleende, sommige mainboards hebben een grafische chip, misschien kun je die eerst uitproberen). Bekijk ook de aansluiting, misschien is er een pennetje in de stekker verbogen!

  Waren er geen meldingen tijdens de crash? Probeer eerst eens het bovenstaande uit en daarna kijken we verder wat nog kan :wink: Succes ermee!
 • hij draait nu op mininmale configuratie, geen piep bij het opstarten scherm gebeurd niks nergens gebeurd iets, je hoort alleen de fan draaien. dus niet echt een optie om te kijken of in de bios of via veilige modus op te starten of vanaf windows cd-rom.
 • Alle stekkers goed nagekeken? Als alleen de fan draait is het misschien de voeding. Vooral de grote ATX stekker op je mainboard controleren. De meeste mainboards hebben een standby ledje ergens zitten, brandt dat ook niet? Wat voor een board heb je?
 • hij krjigt volgens mij gewoon stroom want het stand by lampje op het moederbord brand gewoon. Het is een Asus moederboard (ben nu op het werk weet niet de exacte specificaties ervan). Dus dan zal het niet het moederbord of de voeding zijn?
 • ja, da´s gek met die voedingen, dan draaien de ventilators en brandt het ledje op het moederbord.
  maar koppel er een andere voeding aan dan loopt de pc vrijwel zeker weer als een zonnetje.
 • Ik begin nu, samen met Derk de Jong te denken dat het inderdaad de voeding zou kunnen zijn. Heb je de mogelijkheid die te testen of een andere voeding erin te hangen?
 • hoe kan ik deze testen?
  anders moet ik gewoon een andere zien te regelen, maar testen is mischien makkelijker?

  dank
 • tja, weet niet hoe dat te testen.
  ik had de mazzel nog een lege kast te hebben staan.
  gewoon de 20polige hoofdplug erin, stroom erop, machine ging lopen en toen wist ik het.
  jouw geval komt me zo bekend voor dat ik wel blind een andere voeding zou kopen.
 • Testen is inderdaad wel makkelijker, maar ik zou niet weten hoe je dat bij alleen een voeding doet. Als de voeding in je systeem hangt dan is het eenvoudig, dan controleer je je voltages op stabiliteit in je BIOS en weet je het meteen. Als de voeding apart getest moet worden dan moet je de hulp inroepen van een electronicus, ken je misschien iemand in je omgeving? Ik zou namelijk niet weten hoe ik dit online uit moet leggen. Maar misschien is er een andere Forummer die dit weet?

  Ik ben nog eens eventjes wezen zoeken en ben het volgende tegengekomen. Hier: http://img26.paintedover.com/uploads/thumbs/26/pinbezetting_atx_stekker.jpg kun je een plaatje van de pinbezetting van een ATX stekker downloaden om de voltages met een multimeter te controleren. Verbind de PS ON met een lusje met de GND die eronder zit en de voeding gaat aan zonder dat er een computer aan vast zit.

 • Als de voeding in je systeem hangt dan is het eenvoudig, dan controleer je je voltages op stabiliteit in je BIOS en weet je het meteen.

  m.i. is nu juist een kenmerk van een kaduke voeding dat de bios niet meer opstart….
 • [quote:38ead0b8c3]m.i. is nu juist een kenmerk van een kaduke voeding dat de bios niet meer opstart….[/quote:38ead0b8c3]
  Ik geef het ook alleen maar aan ter vergelijking, de TS zal begrijpen dat dit hier niet van toepassing is :wink:
 • Het MOBO krijgt nog wel spanning, dus denk ik niet dat het de voeding is. Ik vrees dat de processor is overleden. In dat geval gaan de fans nog wel draaien, maar verder doet de computer niets meer…
 • uit het feit dat het ledje op het mobo brandt mag je niet afleiden dat de voeding nog heel is: zie mijn recente ervaring hierboven beschreven.
 • mobo of videokaart (ivm zwart beeld)
  trap er es een ander videoplank in.

  (ik weet het, theoretisch zou het mobo moeten piepen, maarja, hoeft ook niet altijd)
 • Ik denk ook dat het je voeding is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.